Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Také letos vyjedou zvláštní vlaky na Vánoce na zámku v Tovačově

Zprávy z regionu

3.12.2017

Autor: Rostislav Kolmačka

Před rokem vypravili členové zapsaného spolku Kroměřížská dráha poprvé "na zkoušku" zvláštní vlaky z Kojetína do Tovačova na zdejší akci Vánoce na zámku, kterou na různá témata už několik let pořádá Tovačovský zámek, o.p.s. a Město Tovačov.

Zájem o svezení zvláštním vlakem předčil všechna očekávání. Ještě větším překvapením pro cestující, z nichž většina jela na Vánoce na zámku poprvé, byla jedinečná adventní atmosféra, kterou na tovačovském zámku okusili. Ihned bylo jasné, že by byla velká škoda nevypravit do jinak hůře dostupného Tovačova zvláštní vlaky i na příští Vánoce na zámku.

Rok uplynul jako voda a máme tady další advent a s ním i Vánoce na zámku, jejichž letošní téma je Kočár z Vídně. Že nevíte, co si pod tímto pojmem představit? Potom asi nemáte jinou možnost, než přijet se na tovačovský zámek přesvědčit na vlastní oči. A ideálně samozřejmě vlakem. Přece byste nechtěli úhledné městečko Tovačov o adventu zaplňovat automobily!

Zvláštní vlaky na Vánoce na zámku se na trať mezi Kroměříží, Kojetínem a Tovačovem vydají v sobotu 9. prosince 2017 dle uvedeného jízdního řádu. Tentokráte bohužel nebudou vedeny historickým motoráčkem Hurvínek spolku Kroměřížská dráha, protože ten momentálně prochází opravou, ale užít si můžete komfortnější svezení motoráčky o generaci až dvě mladšími – dopolední spoje budou vedeny některou z Regionov a odpolední pak jedním z „Orchestrionů“ Českých drah.


Mimo vlastních nevšedních prohlídek zámku, které začínají v každou celou hodinu od 10 do 17 hodin, můžete přímo na nádvoří zámku nakoupit vánoční dárky na historickém jarmarku, nebo se třeba zúčastnit soutěže o nejlepší štrůdl (ten je ale pro účast v soutěži nutno doručit na zámek do 12 hodin). A pokud vás nebaví vzpomínání na doby dávno minulé, můžete se zvláštními vlaky svézt i jen tak. Třeba na výlet na procházku městem, nebo jen na otočku na zámek na punč a hurá zas vlakem domů…

Podrobné informace o akci i jízdách zvláštních vlaků už tradičně najdete na stránkách
www.prototypy.cz/tovacovka.

Za KMD, z.s., Rostislav Kolmačka

Rostislav Kolmačka

Reklama

Galerie města Přerova

Katalog firem » Kultura » Galerie

Komorní prostředí Galerie města Přerova prezentuje od února 2010 výtvarnou tvorbu Přerovska a dává prostor i výstavám souvisejícím s historickým vývojem města. Bezmála 14 tisíc př...