Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 9.6 °C

Studenti GJB a SPgŠ Přerov se zúčastnili jazykového pobytu

Zprávy z regionu

24.11.2015

Autor: stu

Deset studentů z GJB a SPgŠ se zúčastnilo jazykového pobytu v Berlíně. Studenti byli ubytováni v hostitelských rodinách, a to jim umožnilo poznávat každodenní život berlínských obyvatel. V průběhu týdne navštívili spoustu zajímavých míst ve městě i jeho okolí a tři dopoledne se účastnili výuky němčiny v jazykové škole.

První den se uskutečnil celodenní výlet zaměřený na poznávání historie města. Ráno studenti navštívili významný památník Berlínské zdi, poté byli na exkurzi v muzeu The Story of Berlin, jehož součástí byla prohlídka protiatomového bunkru postaveného během studené války, který ale nikdy nebyl použit. Den zakončili ve východním Berlíně prohlídkou vězení bývalé východoněmecké tajné policie Stasi.

Další dny navštívili například Braniborskou bránu, budovu německého parlamentu se skleněnou kopulí, Alexandrovo náměstí, kde ochutnali místní specialitu currywurst, největší německé nákupní centrum KaDeWe (Kaufhaus des Westens), zde čirou náhodou narazili na představení nového filmu Jamese Bonda – Spectre, dále třeba Ostrov muzeí nebo nejmodernější centrum Berlína - Postupimské náměstí.

Páteční ráno sice působilo pesimisticky, protože celé město bylo v mlze, studenti si ale nenechali zkazit náladu a vyrazili na druhý celodenní výlet, a to do Postupimi. Zde byli na exkurzi v tamním zámku, který nechal postavit již Fridrich II. Veliký. Po hodinové prohlídce se nechali unést krásou podzimních zámeckých zahrad, výhledem a chutí skvělé kávy.

V sobotu ráno se setkali na Alexandrově náměstí a vyrazili na cestu zpátky domů. Podle nadšených ohlasů je zřejmé, že si celý týden velmi užili. Poděkování patří Mgr. Andrlové a Mgr. Štěrbovi, kteří se významně podíleli na tvorbě programu a o studenty pečovali jako o vlastní. Velké díky patří také paní ředitelce Mgr. Studýnkové za zprostředkování celého jazykového pobytu.

stu

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.