Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11 °C

Středisko volného času Atlas a Bios láká na Velikonoční salon

Tipy a názory

9.4.2014

Autor:

Až do pátku 11. dubna mohou zájemci navštívit tradiční Velikonoční salon, který se koná ve Středisku volného času Atlas a Bios. Výstava kraslic, velikonočních výrobků, ale i ukázky ruční práce a samostatné pracovní dílničky, to vše se za několik let stalo velmi oblíbenou událostí. Letos láká salon i na pštrosí vejce.

Dopoledne Velikonoční salon většinou navštěvují děti z mateřských a základních škol, odpoledne přicházejí i se svými rodiči nebo prarodiči. "Letos očekáváme okolo tisícovky dětí z mateřských a základních škol, účast se každým rokem o něco málo zvyšuje. Každé dítě si může ozdobit vajíčko nebo perníček a také vyrobit ozdobu k zapíchnutí do květináče," řekla vedoucí kultury Daniela Hrdličková

Pro návštěvníky bude každý den připravena ukázka nějaké řemeslné výroby. K vidění bude zdobení kraslic voskem, paličkování, výroba vizovického pečiva, malování kraslic, výroba ptáčků z kukuřičného šustí nebo výroba zvířátek ze sena.

V letošním roce se na výstavě objevila vzácná novinka, a to nazdobené vajíčko pštrosa emu. "Jelikož má vejce tmavou barvu, tak se lidé často ptají, jak se toto vajíčko barvilo. Ale jeho barva je originál, jediné, čím bylo vylepšeno, je nazdobení bílým voskem," doplnila Hrdličková.

Velikonoční salon je možno navštívit každý den. Dopoledne je určeno převážně dětem ze škol a odpoledne mezi třináctou a sedmnáctou hodinou mohou akci navštívit i ostatní zájemci. V pátek 11. dubna, kdy salon končí, bude přístupný pouze v dopoledních hodinách.

Reklama

Plazma Plus s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Dárcovství, plazma

Plazma Plus s. r. o. - jsme společnost, s bohatými zkušenostmi a chceme pomáhat lidem. S námi můžete pomoci hned dvakrát – darováním plazmy a vstupem do národního registru dárců kostní dř...