Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 12.8 °C

Střecha stodoly lehla popelem, dům se podařilo zachránit

Krimi

29.8.2014

Autor: zd

Krátce po čtvrté hodině ráno vyjíždělo pět hasičských jednotek k požáru v obci Sušice. Plameny zde pohltily střechu stodoly. Hasiči měli plné ruce práce, aby se požár nerozšířil i na rodinný domek.

Pětice jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů Olomouckého kraje vyjíždělo sedmnáct minut po čtvrté hodině ranní k požáru, který byl ohlášen na tísňovou linku.

"K události postupně vyjely jednotky profesionální stanice Lipník nad Bečvou a Přerov za posílení dobrovolnými hasiči Radslavice, Osek nad Bečvou a místní Sušice. Plameny zcela pohltily střešní konstrukci stodoly s uskladněným senem o velikosti zhruba 10 x 10 metrů, prakticky bez možnosti uchránění," konstatoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Po necelých čtyřiceti minutách se podařilo požár lokalizovat. Současně hasiči ochlazovali rodinný domek v sousedství, nakonec se jej podařilo plamenů uchránit.

"V tuto chvíli na místě proběhlo prostřídání jednotek a pokračuje likvidace požáru. Hasiči postupně vyhořelou konstrukci střechy rozebírají. Nadále dohašují menší skrytá ohniska a zároveň postupně vynáší i požárem poškozený, uskladněný materiál ze stodoly," dodal Hošák.

Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Příčina požáru zatím není známá.

zd

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.