Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.3 °C

Strašidla si dala dostaveníčko na Horním náměstí: ta, co získala povolení strašit, vyrazila do ulic

Zprávy z regionu

13.4.2014

Autor:

Čarodějnice, čerti, duchové a všelijaká další strašidla zaplnili v pátek večer Horní náměstí v Přerově. Všichni se zúčastnili již sedmého ročníku Strašidláckého reje, který pořádá Turistický oddíl mládeže Lišáci.

Na náměstí se v pátek sešly desítky masek. Všechna strašidla, která se letošního reje chtěla zúčastnit, musela nejdříve získat povolenku. Teprve poté jim bylo umožněno strašit. „Vloni nám pršelo, tak jsme končili poměrně rychle. Jen jsme stihli pár nezbytností v podloubí a hned jsme se museli rozloučit. Letos nám počasí vyšlo, tak snad si to děti pořádně užijí,“ sdělil hlavní organizátor Ladislav Župka, který již tradičně přišel v kostýmu pátera Látera.

Hned ze začátku se probíraly změny v zákoníku strašidláckého školství. Nově budou všechna strašidla čekat nejen strašidlácké zkoušky, ale i maturity. Po oznámení zásadních změn se přešlo k výuce současného strašení, kdy si všechna strašidla mohla natrénovat i správný moment překvapení, kdy někoho vylekat. Následně se přešlo k typickému strašidláckému tanci a soutěži o nejlepší masku. V letošním roce vyhrála malá bludička Karolínka.

Na závěr všechna strašidla zamířila z Horního náměstí přes hradby, až na náměstí TGM, aby dala obyvatelům Přerova najevo, kdo tady vládne dnešní noci.

Reklama

Restaurace Harmonie

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Nabízíme příjemné posezení v letních měsících na letní terase pro 40 osob. Za příznivého počasí navíc připravujeme speciality na grilu a nabídku letních nápojů. Vnitřní prostor rest...