Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 11.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Starý Prior je pryč, otevření Galerie Přerov přilákalo davy lidí

Zprávy z regionu

26.8.2016

Autor: Lenka Šimková

Obrovský nával zažívala ve čtvrtek dopoledne nově otevřená obchodní Galerie Přerov, která vznikla na místě bývalého Prioru. Návštěvníky lákala zvědavost, pestrý zahajovací program i zaváděcí slevy. Doprovodné akce spojené se slavnostním otevřením nákupní galerie budou probíhat ještě následující dny.  

Foto: Lenka Šimková

Lze jen těžko uvěřit, že na místě, kde ještě "nedávno" nakupovali ve starém Prioru, vyrostla během patnácti měsíců zcela nová nákupní galerie. Původním plánem bylo využít konstrukci starého Prioru, ale nakonec se obchodní centrum postavilo znovu. "Výsledek se nám velmi líbí. Není to sice úplně to, co jsme namalovali, protože v tom procesu se to musí často přemalovávat. Ale teď, když vidím výsledek, mám pocit, že je ještě lepší, než byl počáteční návrh," uvedl s úsměvem architekt Martin Krupauer.

Foto: Lenka Šimková

S úderem deváté hodiny přišel na malé pódium před Galerií Jan Čenský a vítal dav nadšenců, který nedočkavě čekal na otevření. Spolu s ním přichází i jednatelé společnosti, náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil a Česká Miss World 2014 Gabriela Franková. Ti všichni krátce po deváté hodině slavnostně přestřihli pásku a popřáli nákupní galerii spoustu spokojených zákazníků. Skupinky teenagerů, maminky s kočárky, ale i starší důchodci. Ti všichni drželi v ruce letáček se slevovými kupony a plánem obchodního centra, a když se dostali dovnitř, zamířili přesně za svým cílem.

Foto: Lenka Šimková

A co vlastně lidé v novém nákupním centru naleznou? V přízemí se nachází prodejna potravin BILLA, drogerie dm, vinotéka, pekařství i řeznictví. Své místo má v přízemí i obchodní řetězec CCC, C&A, New Yorker a dvoupatrové H&M. V patře pak lidé naleznou třeba hračkářství Dráčik, dětský koutek, elektro Euronics, řetězec Pepco pro rodinné nákupy i 5D kino. Z gastronomie se pak můžete těšit na steakovou restauraci Angus, asijské bistro Banyan či KFC. "Momentálně je obsazených asi čtyřicet jednotek, velká část nájemců již otevřela obchody, další se budou otevírat v průběhu září a října. Očekáváme, že do konce roku bude celé obchodní centrum zcela zaplněno. Stavěli jsme to pro celé město a doufáme, že to bude stát za to, že se sem budou lidé rádi vracet. Přeji Galerii, aby se stala nákupním centrem pro všechny Přerovany i pro široké okolí," sdělil jednatel společnosti Miroslav Velfl. Kompletní seznam všech obchodů naleznete na webu nákupní galerie.

Od půl jedenácté začal v Galerii doprovodný program, kterým provázel Jan Český a Roman Pachta. Lidé tak mohli vidět vystoupení taneční skupiny DUCKBEAT, brazilské tanečnice a následný workshop samby i karnevalový průvod. Čtvrteční program zakončil koncert kapely Laura a její tygři. V pátek bude probíhat cirkusová show, provazochodecká exhibice i autogramiáda Richarda Nedvěda. Celý program pak uzavře sobotní módní show, na které se představí finalistky České Miss 2014. Pro děti jsou po všechny tři dny připraveny atrakce jako skákací hrad či malování na obličej. Navíc návštěvníci, kteří nakoupí v těchto dnech za více jak 1500 Kč, budou zařazeni do slosování o hodnotné ceny, které proběhne právě v sobotu.

Foto: Lenka Šimková
Foto: Lenka Šimková

Návštěvníci Galerie Přerov byli většinou velmi spokojení a to i přes prvotní tlačenici v obchodech. "Určitě je to mnohem modernější než starý Prior. Výběr obchodů je dostatečný, řekla bych, že tady nic nechybí. Jsem velmi spokojená," uvedla jedna z návštěvnic. Nadšení neskrývala ani skupinka mladých dívek. "Je to úžasné, ani jsme nečekaly, že tady bude tolik obchodů s oblečením. Konečně můžeme po škole zajít na nákupy tady a nemusíme do Olomouce," uvedla šestnáctiletá Kristýna.

Lenka Šimková