Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.2 °C

Stalker obtěžuje svou bývalou ženu: dokonce ji škrtil šátkem a bil

Krimi

15.4.2014

Autor: zd

Ze stalkingu je podezřelý jednašedesátiletý muž z Hranicka, který od října loňského roku obtěžuje svou o šest let mladší bývalou manželku. Na denním pořádku jsou i výhrůžky, násilník neváhal použít pěsti a ženu dokonce škrtil šátkem. Případ řeší policie.

Jednašedesátiletý muž je podezřelý ze stalkingu a nebezpečného vyhrožování. Svou bývalou ženu pronásleduje nejméně od října loňského roku. "Několikrát týdně ji vyhledává v zaměstnání, zpravidla v podnapilém stavu, kdy ji uráží,vyhrožuje újmou na zdraví a fyzickou likvidací a častuje ji vulgárními slovy. Nezdráhal se ji i fyzicky napadnout pěstí do obličeje, v jednom případě se ji pokusil škrtit šátkem, který měla na krku," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Pětapadesátiletá paní už chování svého bývalého muže nehodlala snášet a se vším se obrátila na policii. Ta případ prošetřuje a muži hrozí až tři roky vězení.

Stalking, se kterými se setkáváme stále častěji, je specifickou formou vztahového násilí, kdy se oběť a pronásledovatel ve většině případů dobře znají. "Mezi druhy nebezpečného pronásledování lze zařadit obtěžování, pronásledování a pronásledování s vyhrožováním," sdělila policejní mluvčí s tím, že obětí stalkingu se může stát kdokoliv. Podle jejích slov by pronásledovaní lidé měli o svých potížích informovat nejen své okolí, ale měli by vyhledat pomoc u policie.

zd