Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.2 °C

Sportovní centrum Mlýn: fitko, kde vám cvičení bude vonět!

Tipy a názory

13.2.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Možná si říkáte, že titulek nezní moc srozumitelně. Ale nebojte, vše je tak, jak má být. A to i ve Sportovním centru Mlýn. Jestli znáte klasická fitka nasáklá pachem hodin a hodin dřiny, budete dost překvapení. Tady vám bude cvičení vonět! A to doslova. Můžete si být jisti, že tady z vás endorfiny budou přímo stříkat. Příjemné prostředí, které voní nejen novotou, skvělá zákoutí, nejrůznější stroje, bohatá nabídka skupinových cvičení, rytmická hudba, televizní obrazovky zpříjemňující fyzickou námahu, zkrátka full servis, za který si rádi zaplatíte. To vše je Sportovní centrum Mlýn!

Už jen příchod ke sportovnímu centru vás okouzlí. Dřevěný most přes potok Strhanec navozuje příjemnou atmosféru, s jakou máte hned větší chuť mučit svoje tělo. Na recepci pochopíte, že tady je to všechno trochu jinak. Vkusně zvolená žlutá je všudypřítomná a hlavně! – ono to tu voní! Po potu ani památky. První obrovský sál je rozdělen do koutků, kde se nachází  kardiozóna s velkým množstvím běžeckých pásů. Pokud si říkáte, že v době konání olympiády nemůžete udělat od televize ani krok, omyl. Ke každému pásu je totiž připevněna obrazovka, takže se sportovci nemusí obávat, že by přišli o oblíbený hokejový zápas nebo o očekávanou "pětku" Martiny Sáblíkové. Dále zde naleznete kola, cyklistické trenažery, veslařský trenažer, nově i Total Gym nebo boxovací pytel. Pokud potřebujete k ruce trenéra, aby vám poradil, co je třeba posílit nebo jaké cviky naopak pomohou ke štíhlejší postavě, vezměte si osobního trenéra. Stačí jedna dvě lekce a už budete sami vědět, na čem zapracovat. Je tu také zóna, kde se dá cvičit s váhou vlastního těla podle televize. A samozřejmě tu nechybí ani klasické "mučicí" nástroje, na kterých se vyžívají hlavně takzvaní činkaři. No, nic pro dámy! Jejich ráj je hned ve vedlejším sále za prosklenou stěnou.

Druhá místnost je určena především ženám, které podlehly posledním trendům ve cvičení – právě jsou in cviky na balonech, dynaso bossa a také piloxing. Že jste o tom ještě neslyšeli? Jde o kombinaci pilates, tanečních prvků a hlavně boxu. Můžete si být jisty, že tady se nezastavíte! A o tom, že tento druh cvičení momentálně hodně letí, svědčí plné sály žen lačnících po štíhlých figurách. Všudypřítomná zrcadla vám vždycky připomenou, že twiggy z vás ještě není. Oblíbené jsou i zmíněné balony. Na lekcích jsou pomocí cviků odstraňovány problémy se zády. Zkušená fyzioterapeutka přesně ví, kam zacílit, aby protahování tělu spíše neuškodilo. Výsledky jsou vidět už po několika hodinách.

Jenže to pořád není všechno. Teď nás čeká místnost přímo tajemná. Za dvěma zámky a dvojími dveřmi je sál, jehož vybavení je více než pestré. Najdete zde činky, provaz, pneumatiky, žebřiny a další přístroje, které ve vás budí respekt, aniž byste s nimi museli mít co do činění. Tady probíhá takzvaný kruháč. Jde o trénink, kdy na jednom stanovišti cvičíte 45 sekund, pak trenér pískne a vy se přesunete dál. Celou dobu musíte makat na plný plyn, nějaké ulejvání se netoleruje. Tak odtud raději rychle pryč k místům, které působí více "žensky".

V areálu Sportovního centra Mlýn se nachází také pěkně vytopená místnost, kde probíhají typicky ženská skupinová cvičení. Můžete si zajít na jógu, pilates a nově i na salsu, která je určena jednotlivcům. Pokud vám v těle koluje jižanská krev, je to skvělá volba. V této modře vymalované místnosti se zrcadly se vám bude i skvěle relaxovat. Představte si: venku je večer, otevřete okno a slyšíte jen zurčící Strhanec. Při tom se musí cvičit jedna báseň!

Fitness centrum nabízí i dětský koutek, kde můžete své ratolesti zanechat a jít si odcvičit svou hodinku, abyste se zbavily přebytečných kil. Bude o ně profesionálně postaráno. Ale pořádají se také cvičení pro děti nebo pro rodiče a jejich ratolesti. Na své si přijdou i milovníci badmintonu, squashe nebo stolního tenisu, i na ty je tu pamatováno. A pokud máte zatuhlé svaly, k dispozici jsou i tři maséři.

Zázemí je zde opravdu nadstandardní. Šatny ještě voní novotou, kdykoliv se můžete připojit k wifi, služby na recepci jsou na velmi profesionální úrovni. Velkou devizou je i prostorné parkoviště, takže v dnešní uspěchané době stačí jen sednout do auta, zacvičit si, a hurá domů. Sportovní centrum Mlýn je zkrátka fitkem, kam je radost zajít a kde se budete potit s chutí. Navíc ceny jsou zde přijatelné. Když si vezmete, že za veškerý komfort můžete zaplatit jen 60 korun, zní to více než ideálně. Tak neváhejte a pořiďte si třeba hned permanentku, ať jsou do léta všechna přebytečná kila pryč!

Zuzana Doleželová

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.