Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11.8 °C

Spartak doma uzemnil Letku z Poruby

Sport

12.2.2015

Autor: Daniel Šmehlík

Při pohledu na tabulku se čekal určitě zajímavý zápas mezi domácím Spartakem Přerov a hosty z Ostravy Poruby. Utkal se totiž druhý tým tabulky proti tomu třetímu. V prvním vzájemném zápase zvítězila doma Letka 5:3, ale nyní byl Přerov lépe připraven. S podporou posledních výkonů a potlesku skvělých fanoušků se domácím podařila odplata.

FBC Spartak MSEM Přerov – 1. letka Sokol Ostrava Poruba 9:4 (2:1, 5:2, 2:1)
Střely na branku: 17:21 (6:8, 7:5, 4:8)
Využití přesilovek: 2/4 - 1/3
Počet diváků: 115
Góly (asistence): Koutný 2 (Ďopan, Kaďorek), Kaďorek 2 (Malina, Dvořák), Gereš (Kaďorek), Dohnal (Kaďorek), Grener (Klimecký), Fafílek, Malina (Ďopan)

Úvodní střídání začalo tlakem hostů a gólem domácích. První proběhnutí za půlku soupeře a Koutný bekhendem po zemi "vsiťuje" – 1:0. Většinu první části se daří domácím hrát, co chtějí. Nepouštějí Porubu téměř k ničemu a sami kontrolují míček. Ani přesilovka hostům nepomáhá, ale hra se zase více vyrovnává. Přerov předržuje míček, přestává být aktivní a vyrovnání je na spadnutí. Z ničeho nic ale Malina vyhazuje na Kaďorka a ten si nebráněn pokládá brankáře Hrabáčka – 2:0. Trest se pasivitu ale i tak přichází, když se z dorážky raduje Toman – 2:1.

I když obrana pracuje spolehlivě, chybí tomu více energie a tu vypouští na hrací plochu Spartak ve druhé třetině. Brejkovou situaci řeší přesně přihrávající Kaďorek a střílející Gereš – 3:1. Zanedlouho podráží asi neúmyslně Toman Klimeckého a Spartaku se nabídne první přesilovka. Ta je po pěkné kombinaci využita doklepnutím Koutného – 4:1. Přerov hraje v laufu, ale Letka neskládá zbraně. Prapor hostí pozvedá Ondruch, když nejprve obkrouží branku a nachází místo v Cehově postoji a následně umisťuje šťastně nohou do brány nahození Mrázka – 4:3. Před polovinou zápasu je podruhé tvrdě sražen Dohnal a tentokrát rozhodčí hosty trestají. Přesilovku využívá sám postižený Dohnal, který bekhendem umisťuje nabídku Kaďorka – 5:3. Za další tři minuty se ujímá schovaná střela Grenera na přední tyč, kterou gólman přes Padalíka nemůže vidět – 6:3. Vzápětí je tady třetí vyloučení hostí v řadě za vrážení. Je třeba uznat, že i když se fauly daly trestat dvěma minutami, další trest pro jeden tým překvapil asi i domácí. Přesilovka využita tentokrát nebyla, i když asi měla. Další gól ještě střílí Fafílek, který zachytává nepřesnou rozehrávku Poruby, míček si chystá přes obránce do dobré pozice a prostřeluje Hrabáčka – 7:3.

Kdo by čekal nápor Letky v poslední třetině, mýlil by se. Hráčů Přerova je plné hřiště a s míčkem na čepeli tvoří hru. Hosté nestíhají, Ďopan shazuje do druhé vlny Malinovi a je, zdá se, rozhodnuto – 8:3. Deset minut před koncem ještě hosté skórují také v přesilové hře, když se trefuje ze středu Mrázek – 8:4. Přerovu ale poslední část svědčí, hraje v pohodě a diváci jej odměňují vytrvalým povzbuzováním vedeným našimi malými "rowdies". Letka to ještě zkouší v šesti. Číhání Kaďorka dává hostům přesilu spíše 6 na 4, ale přesný výhoz Dvořáka právě na přerovského útočníka znamená devátý zářez pro Spartak – 9:4. 78 sekund před koncem dochází k premiérovému ligovému startu brankáře Novotného v A-týmu Spartaku, který je z hlediště mocně kvitován. Přerov se dostává do přesilovky, ale nechává vyniknout i svého gólmana, který řeší průnik Kahánka úspěšným zákrokem. Klimecký pak odmítá desítku a je dobojováno, zdánlivě. Kaďorek si totiž nedokáže odpustit pár dětinských slov na adresu obránce Ostravy Prokopa a ten jej k úžasu přítomných kosí k zemi krosčekem do obličeje. To je naštěstí z toho negativního vše a nastává závěrečná děkovačka.

Utkání ze svého pohledu hodnotil také Tomáš Padalík: "Očekával se vyrovnaný zápas, jelikož jsme v tabulce sousedé, ale byli jsme od začátku lepší, což se projevilo i na výsledku. Dobře jsme bránili a z protiútoku dávali góly. V bráně nás opět podržel Pája, takže myslím, že z našeho pohledu zvládnuté utkání. Atmosféra v hledišti byla skvělá a jsem rád, že jsme fanoušky nezklamali. Skvělá florbalová neděle."

Sestava: Ceh, Novotný – Dvořák, Dohnal, Malina, Hnila – Ďopan, Koutný, Janoštík, Padalík, Grener, Klimecký, Kaďorek, Fafílek, Gereš

Přerovští vybojovali už šestou výhru v řadě a v posledních 11 zápasech neodcházeli po 60 minutách hry poraženi. Pokračují tak ve stíhací jízdě za prvním Havířovem. Ten však tento víkend taky nezaváhal a bohužel, soupeři mu to při pohledu na sestavy notně ulehčili. Telnice přijela do Havířova jen s devíti hráči do pole a podlehla 9:11, rezerva Buldoků pak přijela pouze v sedmi a dostala výprask 3:15. Nezbývá než zatnout zuby a dál makat ve zbývajících zápasech. Ten další sehraje Přerov opět na domácí palubovce, a to již v sobotu 14. 2., když od 19 hodin přivítá v hanáckém derby tým TEMPISH FBS Olomouc.

Daniel Šmehlík

Reklama

VINOTÉKA JANA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Vinotéka zaměřená na stáčení vína. Lahvová vína, jakostní, přívlastková, pozdní sběry, výběry bobulí od různých vinařů, doplňky s tím spojené a dárková balení. Parkování p...