Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8.7 °C

Soutěž o logo města byla zrušena. V pondělí se vyhlásí nová

Zprávy z regionu

13.11.2015

Autor: zd

Přerovští radní zrušili soutěž, kterou vyhlásili 1. října a prostřednictvím níž hledali logo, které by charakterizovalo město Přerov. V průběhu soutěže totiž úředníci narazili na nesrovnalost ve způsobu odevzdání návrhů – a aby soutěž nemohl nikdo zpochybnit, bylo rozhodnuto, že se zruší a v pondělí 16. listopadu bude oficiálně vyhlášena soutěž nová.  

"Pochybení, na které upozornila jedna z uchazeček, jsme uznali a opravili. Došlo k chybnému zařazení listu, na který měli soutěžící stručně popsat, čím se při tvorbě svého návrhu inspirovali, jaká je jeho symbolika a vztah k městu,“ uvedl radní města Jan Horký. Jak dále upřesnil, tento list byl nedopatřením přiřazen k přihlášce, která měla být odevzdána ve zvláštní uzavřené obálce a z důvodu zachování anonymity otevřena až poté, co radní zvolí pět postupujících návrhů. "Odborná porota, která měla radě doporučit postupující, by bez tohoto textu nemohla zhodnotit některá kritéria - například vazbu na město, která nemusí být na první pohled hodnotitelům zřejmá,“ doplnila Lenka Tomečková z oddělení marketingu. Obálky, které už do původně vyhlášené soutěže přišly, budou zaevidovány – a nebudou nikdy otevřeny. Uchazeči budou muset své návrhy poslat ještě jednou, a to v souladu s novými pravidly.

Hledání loga je součástí jednotného vizuálního stylu, který Přerov bude mít poprvé ve své historii. Autor vítězného návrhu obdrží 100 tisíc korun, soutěžící na druhém místě dostane 40 tisíc a třetí nejúspěšnější účastník si připíše na své konto 30 tisíc korun. S vítězem bude sepsána smlouva na vytvoření kompletního grafického manuálu, který přijde maximálně na 200 tisíc korun.

zd

Reklama

Redakce WWW.NEJLEPSI-ADRESA.CZ

Katalog firem » Služby » Internetové portály

Informační server pro Přerov a přerovský region