Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.6 °C

Snaha o služebnu v přednádraží trvá, na pořádek by měli dohlédnout i asistenti prevence kriminality

Zprávy z regionu

14.8.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Lokalita přednádraží je stále postrachem Přerovanů, kteří se jí raději vyhýbají obloukem. Po návštěvě ministra vnitra Milana Chovance jsou sice policejní hlídky ve městě více vidět, pocitu bezpečí by však podle vedení města napomohla služebna. V souvislosti s bezpečností se také nově hovoří o asistentech prevence kriminality. Ti by v budoucnu měli dohlížet na pořádek v problémových lokalitách.

"V přednádražním prostoru funguje nepřetržitá, čtyřiadvacetihodinová policejní služba, hlídky ve městech chodí. V době, kdy putují lidé do práce mezi sedmou a osmou a pak mezi čtrnáctou a šestnáctou jsou tam hlídky dvě," uvedl primátor Jiří Lajtoch. Podle vedení města jsou sice policejní hlídky ve městě více vidět, nicméně snaha o otevření policejní stanice v budově areálu nádraží trvá. "Policie stojí sveřepě za tím, že je vše zapezpečené. My však přesvědčujeme policejního ředitele, aby stanice na nádraží byla. Působí to psychologicky na občany, kteří už teď kvitují, že se v lokalitě cítí bezpečněji, ale my bychom chtěli, aby byla na nádraží stálá služebna," uvedl Lajtoch. Podle jeho slov bude 19. srpna pokračovat setkání pracovní skupiny, která byla ustanovena po návštěvě ministra vnitra. I na něm se bude opět projednávat otevření služebny. "Můžeme apelovat i vznikem dalších ubytoven," konstatoval Lajtoch. V problematických oblastech se totiž začínají stále více objevovat také obyvatelé ubytoven a bezdomovci.

Současně se snahou o znovuobnovení služebny se také hovoří o asistentech prevence kriminality. Za tím účelem byli vybráni dva zástupci města, kteří dostali otázku preventistů na starost. "Pan Dvorský a pan Teriaki se byli podívat, jak asistenti fungují ve Šternberku, získávají tak informace. Ministerstvo vnitra a Policejní prezidium nám doporučilo vybrat asistenty, kteří by pomohli ke zlepšení situace v dané lokalitě. Materiály zpracujeme a ministerstvu vnitra je předložíme v září," uvedl Lajtoch. Asistenti prevence kriminality by měli být z problematické lokality a pro ostatní by měli být autoritou. Jedině tak by pro město byli přínosem.

Zuzana Doleželová

Reklama

Vinotéka U HANAČKY

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Prodej sudového a lahvového vína. Posezení v příjemném prostředí. Dodávky vína na společenské akce. Prodej přes ulici.