Reklama

Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf, venku je 6.8 °C

Skvělá šansoniérka Chantal Poullain přijela do Dřevohostic. Areálem zněly šansony i upřímný smích

Zprávy z regionu

31.7.2017

Autor: hcz

V předvečer 24. ročníku Setkání dechových hudeb v Dřevohosticích uspořádali organizátoři v areálu zámecké zahrady koncert Chantal Poullain. Tuto úžasnou ženu a skvělou šansoniérku si přišly poslechnout stovky lidí.  

"Uspořádat velkou hudební slavnost na malé obci není jednoduché. Proto jsme v předvečer vlastních dechovek připravili pro návštěvníky hudební předkrm stejně jako v loňském roce. Tehdy jsme pozvali Jiřího Pavlicu a Hradišťan a v areálu zámecké zahrady se sešlo okolo 600 lidí. Povzbuzeni tímto úspěchem jsme i tentokrát volili netradiční žánr a pozvali do Dřevohostic zpěvačku Chantal Poullain. Těšíme se nejen na její povídání, ale i na její roztomilou česko-francouzštinu. Po jejím vystoupení bude pokračovat Taneční veselice s kapelou Blue band company. Vlastní dechovky začnou v neděli mší svatou v kostele a promenádním koncertem místních hudebníků na náměstí. Slavnostní část nástupu kapel v areálu zámecké zahrady proběhne ve 14:00. Těšíme se na vystoupení ZUŠ Bystřice pod Hostýnem, na slovenskou Maguranku, Trnkovjanku z Kašavy a vyslyšeli jsme přání místního klubu seniorů a pozvali Malou muziku na uše Pepíka, která vystupuje v TV programu Šlágr. Vrcholem letošního dechovkového setkání bude vystoupení Moravské Veselky, která si pozvala mezi sebe skvělého trumpetistu Vlada Kumpana. Součástí jejich programu bude i křest nového CD," prozradil k programu starosta městyse Petr Dostál.

"Nejsem žádná zpěvačka, jsem šansoniérka," zahájila své vystoupení Chantal Poullain. "Šansony jsou ve francouzštině. Budu s vámi mluvit, nebudu překládat, budu vám říkat obsah. Máš pocit, že slyšíš..., prd ... to je vítr," řekla svou roztomilou češtinou Chantal. Jeden z jejích šansonů byl dokonce v češtině. "Blbeček Olda Kaiser to se mnou nechtěl zpívat ve francouzštině," řekla se smíchem Chantal, pro kterou je romantika velmi důležitá. "Romantika je všude. Já mám romantiku v Praze, Olšanech, v Marseille... Doma u mne všude visí fotky a známí říkají, že je to jako patchwork," dodala se smíchem. A jaký má vztah se svým bývalým manželem Bolkem Polívkou? Ten je láskou jejího života. "Bolek je úžasný člověk. Kvůli němu jsem tady. Už se těším, jak mu ukážu flašku slivovice, kterou jsem dostala tady od starosty," řekla.

"Chantal je nádherná žena a její koncert byl skvělý. Moc jsme se s manželem bavili, komentovali jsme hlavně její 'jadrný slovník'. Doufám, že ji tady nevidíme naposled. Je to srdečný a milý člověk, a jak sama řekla, nových šansonů má ještě spoustu, tak proč je tady nezazpívat třeba příští rok?" svěřila se po koncertu třiašedesátiletá Marie.

Program ale vystoupením Chantal Poullain nekončil, pokračoval Taneční veselicí s kapelou Blue band company. "Dnešní den se organizátorům vydařil. Je fakt skvělý... Poslechli jsme si šansony a teď to roztočíme s manželkou na parketu. Kapela Blue band company to válí. Kam spěchat, když noc je ještě mladá," prozradil pětapadesátiletý Mirek Pavlíček.

hcz

Reklama

Viktoria

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

RESTAURACE VIKTORIA, SPORTBAR VIKTORIA, BISTRO U VIKTORKY Restaurace Viktoria - kapacita 70 míst, letní zahrádka 70 míst, dětské hřiště, letní grilování Sportbar Viktoria - kapacita 50 m...