Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.2 °C

Skvělá narozeninová párty v Městském domě: Pirillo slavilo Kristovy roky a "Spocená" deset let na scéně

Kultura

25.4.2016

Autor: hcz

Skvělé, senzační, nemá to chybu… Takovou chválu pěli návštěvníci sobotní narozeninové párty, kterou pro ně v Městském domě uspořádali oslavenci: kapely Spocená uklízečka a Pirillo. Zatímco "Spocená" oslavovala první desetiletí na scéně, Pirillo se propracovalo ke Kristovým letům, kdy se před 33 lety ve Slovanu v Kozlovicích konala vůbec první zkouška kapely. Dárek oslavencům v podobě koncertu dali i pozvaní hosté, kapela Penzisor, která si z párty odnesla materiál pro svůj nový klip.

"Protože jako správná ženská lžeme o svém věku, slavíme letos 10 let svého koncertování, kapela ale vznikla o rok dříve, a to v červnu 2005. Stejně jako každá ženská i my jsme se chtěli omladit, proto slavíme desítku o rok později. K výročí se chystáme vydat i nové CD, ale protože jsme "nejshnilejší kapela na světě", nevíme, zda to v tomto roce stihneme. Pro své skalní fanoušky ale chystáme soukromý koncert, a protože je to koncert soukromý, místo neprozradíme," řekli před vystoupením kluci ze Spocené uklízečky.

K dalším oslavencům patřila kapela Pirillo. "Letos slavíme 33 let. Jsme stále mladá, začínající kapela a na dnešní oslavě budeme vzpomínat na staré hity," řekl jeden ze zakládajících členů Pirilla Ivan Němeček. Dodal také, že na oslavu pozvali všechny členy, kteří během let kapelou prošli. "Nakonec se vykrystalizovala sestava, kterou dnes fanoušci na pódiu uvidí. Zazpívají Radek Zapletálek a Ruda Janoš, na basu zahrají jak zakládající člen Ivo Kolařík, tak i Libor Trucálek, u kláves nebude chybět Lumír Tšpon a za bicími Robert Tšpon. No a na kytaru budu hrát já spolu s Jardou Macíčkem. Pro fanoušky máme připravené hity, které jsme si během dvou zkoušek oživili. Zahrajeme Netopýra, Patku, Vrak… a spoustu jiných. A protože jsme přerovští patrioti, nechtěli jsme na oslavu zvát cizí kapelu. Jako hosta jsme pozvali místní mladou, nadějnou kapelu Penzistor," usmál se Němeček.

S nápadem uspořádat v Městském domě narozeninovou párty přišli kluci ze Spocené uklízečky, a protože se muzikanti mezi sebou dobře znají, domluvili se a spojili obě výročí dohromady.
"Na dnešek jsem se moc těšila, lístek jsem si koupila už v předprodeji. Koncert byl skvělý, senzační, nemělo to chybu," prozradila své dojmy z vystoupení Petra Holčáková.

Také Anička Andrýsková pěla chválu: "Kluky z Pirilla si pamatuji, když začínali. Milovaly jsme je. S holkama jsme za nima jezdily, kam to šlo… Dnes jsme si přišla zavzpomínat na staré časy a připomenout si hity, které mi tak v mládí učarovaly."

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.