Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.2 °C

Sezona byla velmi úspěšná, cyklobusem Bečva vyjelo do hor přes tisíc lidí

Zprávy z regionu

23.9.2015

Autor: zd

Cyklobus Bečva vyjede letos naposledy už v sobotu 26. září a už teď je možné říct, že tato sezona byla úspěšná. Od června do září do hor vyjelo přes tisíc lidí a kapacita přívěsného vozíku, do něhož se vejde až třicet kol, byla téměř vždy na sto procent využita.

"Oproti létům předchozím byl letos jízdní řád rozšířen. V červnu jezdil cyklobus v sobotu a v neděli, o prázdninách v pátek, v sobotu i v neděli, v září jen v sobotu. Celkem vyjelo do terénu čtyřicet spojů, “ shrnul přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík.

Prvním nástupním místem pro cyklobus je Přerov, následuje Lipník nad Bečvou a Hranice. Všude tam mohli lidé přisednout i se svým kolem, pokud měli rezervaci. O cyklobus byl totiž takový zájem, že si cyklisté objednávali místo až dva měsíce předem. Ze statistik vyplývá, že nejvíce této služby využili Přerované. Ráno vyjeli autobusem až na Bumbálku – a zpět si mohli v sedle kola projet trasu podél řeky Bečvy až do Přerova. "Vzhledem k tomu, že si lidé službu oblíbili a využívají ji, připravujeme s partnerskými městy – Lipníkem nad Bečvou a Hranicemi – výběrové řízení na provozovatele linky v příštích dvou letech,“ doplnil náměstek primátora Pavel Košutek. Zároveň připomněl, že nově budou mít města možnost změnit trasu linky. "Pro sezonu 2016 zůstane ještě trasa stejná, o změně budeme uvažovat až v roce 2017. Jednou z možností je vedení linky do Trojanovic - nástupního místa pěších i cykloturistů na lanovou dráhu na Pustevny," uvedl Jiří Janalík.

zd

Reklama

MK Bike sport

Katalog firem » Obchod » Cykloprodejny

Nabízíme největší výběr jízdních kol v regionu a to: MTB 26“--29“, Crossové, Gravel, dětské, City, Cruiser, silniční, DH, 4X, BMX, freestyle, elektrokol ... Značky - Author, Kelly´s...