Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.3 °C

Série neporazitelnosti mladších žáků Spartaku se zastavila na čísle 21

Sport

27.3.2015

Autor: Daniel Šmehlík

V sobotu 21. března odcestovala početná skupinka mladších žáků Spartaku do Olomouce k dalším zápasům olomoucké ligy. Kluci cestovali na turnaj ve velké formě, když se jim podařilo zvítězit na posledních čtyřech turnajích. K zápasům opět odjeli sbírat nové zkušenosti elévové a to Šimon Váhala, Matěj Zdráhal a František Šamořil, ke kterým se přidal i brankář Antoniazi, který si odbyl vůbec svoji premiéru ve starší kategorii. Opět se potvrdilo to, že přerovský klub nehraje na výsledky a že si i na zápas s rivalem z Olomouce dovolí přivézt i mladší jedince.

První zápas proti Šumperku se jednalo o hru kočky s myší. Mladý brankář Antoniazi si v zápase sotva sáhl na míček, jelikož přerovští hráči totiž vytvořili "papiňák" na půli soupeře a jen ztěžka vypůjčili míček šumperským Asperům. Kluci nehráli na náhodu, branky padaly z velkého brankoviště a výsledkem byla výhra 9:0. Kdyby během zápasu hrála písnička od veleznámé rockové skupiny QUEEN – Under Pressure (v překladu - Pod tlakem) nikdo by se nedivil.

Ve druhém "matchi" proti Droždínu se čekal těžší boj. Aspoň si to myslel trenér Ceh, který byl však od začátku v šoku, když během dvou minut vedl jeho tým 3:0. Kluci se během zápasu vyřádili, zahráli a vyhráli 6:1.

Konečně to přišlo a přerovský Spartak se podruhé v sezoně utkal s olomouckými Stars. V prvním společném zápase se jednalo o vyhrocený boj, který přerovští nakonec uhráli v poměru 4:3. V druhém zápase však tahali za kratší konec a slabý vstup do zápasu měl vliv na konečný výsledek. Olomoučtí ovládli první polovinu 3:1, ve druhé třetině, ale Spartak ukázal sílu a vytvořil si řadu šancí. Nakonec prohra 3:5 byla zasloužená. Do příštího zápasu s olomouckými Stars musí kluci zapracovat více na koncentrovanosti a týmovosti. Tentokrát byla Olomouc lepším týmem.

Poslední zápas pro Prostějovu sice Spartak soupeři opět nepůjčil míček. Vylámal si však zuby na zakončení. Šancí bylo jako šafránů, ale branky ne a ne padnou. Velký vliv na výsledku měl i prohraný zápas, který kluky hodně zesmutnil. Po ospalém výkonu s řadou šancí a bez střelného prachu zvítězil Spartak 2:0.

Spartak tak po dlouhých 4 turnajích a 21 zápasech musel skousnout chuť porážky a skončil na druhém místě. Za tuhle obdivuhodnou sérii bez porážky však zaslouží obdiv a my věříme, že na příštím turnaji se opět ukáží na příčce nejvyšší.

Branky a asistence: Kolomazník (8+2), Večerka (2+1), Pospíšilík (4+0), Pavliš (3+5), Hrabica (3+1), Zdráhal (2+0), Porvol (0+1), Vlček (0+1), Šamořil, Váhala, Šefčík, Možíš, Stašek (0+0)

Daniel Šmehlík

Reklama

OPTIKA ROZEHNALOVÁ

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Rodina Rozehnalová vede svou firmu už od roku 1991 - to je více než 20 let cenných zkušeností a praxe. Celá rodina je vzdělaná v oblasti optiky a práce je zároveň jejich koníčkem. Většinu ...