Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.1 °C

Senioři budou po Přerově cestovat levněji

Zprávy z regionu

27.3.2015

Autor: zd

Přerované, kteří překročili sedmdesát let věku, budou v městských a příměstských autobusových linkách jezdit levněji. Rozhodli o tom tento týden radní. Na slevu ve výši 150 korun dosáhnou ti senioři, kteří jsou vlastníky Průkazu IDSOK a zároveň majiteli platného Senior pasu.

Zhruba padesát haléřů za den - tolik zaplatí senioři za cestování, pokud využijí nabídku města. Za celoroční cestování po Přerově a do místních částí tak dají jen 150 korun. "V dubnu odstartuje informační kampaň, která seniory s novinkou podrobně seznámí Od 1. května si pak zájemci mohou podat žádost o vyplacení dotace. Podávat ji budou na odboru ekonomiky nebo na oddělení dopravně správních agend. Vyčlenili jsme čtyři úřednice, které se tímto budou zabývat,“ uvedla Jitka Kočicová z přerovského magistrátu.

V Přerově žije v současné době zhruba šest tisíc lidí nad sedmdesát let. Podle informací od dopravce si asi dvě tisícovky z nich ročně zakoupí Senior pas v hodnotě 300 korun. "Dá se ale počítat s tím, že sleva na jízdném přiměje ke koupi Senior pasu více lidí – a město na to bude muset být připravené. Na zlevněné jízdné jsme proto z kasy města vyčlenili půl milionu korun, což jsou předpokládané maximální roční náklady na výplatu dotace,“ doplnil náměstek přerovského primátora Pavel Košutek.

zd

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.