Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.2 °C

Šediváci oslavili pětadvacítku koncertem. K výročí vydali nové CD 

Kultura

3.11.2014

Autor: hcz

Šediváci ani po pětadvaceti letech nesložili ruce do klína. Na sobotním koncertu ukázali svému publiku, že jim to pořád skvěle hraje a že je elán neopouští. Po osmnácti letech vydali nové CD - Těžkej Šlapák, složené ze čtrnácti skladeb, které jim přišel do vyprodaného sálu klubu Teplo pokřtít přerovský písničkář, skladatel a muzikant Jaroslav Wykrent.

Prvních osm písniček nahráli Šediváci už v květnu, ale s ostatními byl problém. "Začátkem července jsme jeli na dovolenou na kolech a hned druhý den se Pedroš (Petr Bizub) svalil z kola jako pytel cementu a zlomil si malíček na levé ruce," řekl jeden ze zakládajících členů kytarista Lubomír Blechta - Šob. "Abychom mohli nové CD dotočit, ledoval jsem si malíček a spolykal spoustu prášků na bolest. Kromě písniček, které vznikaly v průběhu osmnácti let, je na CD i jedna písnička o nočním erotickém klubu Emanuela v Přerově a song Těžkej šlapák. Ten vznikl před měsícem. Když ho Šob na jednu ze zkoušek donesl, říkal jsem si, že tohle musíme zvládnout. Je to "strašná" písnička, ale člověk ji hned tak z hlavy nedostane," dodal Pedro, kterého koncertem provázela hlasová indispozice. "Od středy jsem nemohl mluvit. Byl jsem z toho nešťastný, ale zvládli jsme to. Zabojoval jsem fest. Tři dny před koncertem jsem nemluvil a nezpíval jsem ani na generálce. Hltal jsem vše, co mi manželka poradila a co sehnala v lékárně, a před koncertem jsem si dal dvě deci vína," svěřil se po vystoupení další ze zakládajících členů Pedro.

Jednu písničku z CD Říkám ti to Joe si se Šediváky zazpívala i Pavla Kudělková z Freďáků. "Kdysi jsme byli jedna kapela. Jmenovali jsme se Pytláci, ale po mém odjezdu do Ameriky jsme se rozdělili. Teď jsou z Pytláků kapely dvě - Šediváci a Freďáci. Známe se spolu zhruba čtyřicet let a písničku, kterou jsem dnes s klukama zpívala, jsme spolu hrávali kdysi dávno. Proto jsem taky kluky poprosila, jestli bychom tento song nemohli hrát v naší kapele. Oni ho už zpívat nebudou (v kapele totiž nemají ženskou), a tak jsme se dohodli a my tento hit podědili. Je to super, že trampské kapely tady v Přerově drží pohromadě." Je to fakt. Pravdivost slov Pavly Kudělkové dokázala Martina Trojková z kapely Špunt, která si spolu se Šediváky zahrála další z písniček z nového CD s valašským motivem.

A co na vystoupení říkali posluchači? "Do nového CD jsem se zamilovala na první poslech. I hlava mě přestala bolet. Je to takové pohlazení po duši. Od Šediváků mám doma už jejich první cédéčko Vandrkára a to jejich třetí je opravdu vydařené," řekla za rodinu Oskarovu dcera Kateřina. Všichni pak přáli Šedivákům, ať jim to šlape nejméně dalších pětadvacet let.

hcz

Reklama

Cestovní agentura Palma - Alena Francová

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře

LAST MINUTE DOVOLENÁ

Cena zahrnuje: letenky, transfery, ubytování se stravou all inclusive, český delegát.

Egypt - Marsa Alam: Hotel Novotel Marsa Alam 5* 7.4. - 14.4. 2024 z Prahy za 10.990 Kč

Kanárské ostrovy - Fuerteventura: Hotel Occidental Jandía Playa 4* 4.4. - 11.4. 2024 z Prahy za 18.490 Kč

Zanzibar: Hotel Kiwengwa Beach Resort 4* 30.3. - 7.4. 2024 z Prahy za 21.990 Kč

Vietnam: Melia Vinpearl Phu Quoc 5* 4.4. - 12.4. 2024 z Prahy za 23.890 Kč

Arabské emiráty: Rixos Bab Al Bahr 5* 31.3. - 7.4. 2024 z Katowic za 32.990 Kč

Dominikánská republika: Hotel Grand Sirenis 5* 31.3. - 8.4. 2024 z Prahy za 25.790 Kč

Omán: Fanar Hotel & Residences 5* 31.3. - 8.4. 2024 z Prahy za 25.990 Kč

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši kancelář v CA PALMA v OLYMPII V OLOMOUCI, otevřeno denně od 9 do 20 hod.

Kontakty:
www.ck-palma.cz
e-mail: palmaol@ck-palma.cz
telefon: 585 154 587, 777 990 759, 602 21 01 21

Těšíme se na Vás

Vaše CA PALMA