Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.9 °C

Sbírejte papír, petky a hliník: na nejlepší sběrače čekají odměny

Zprávy z regionu

12.9.2014

Autor: hcz

Technické služby města Přerova stejně jako v loňském školním roce vyhlásily pro všechny přerovské základní a mateřské školy soutěž ve sběru papíru. Kromě finanční odměny 4 tisíc korun jsou připraveny také ceny pro nejlepší sběrače papíru, PET a hliníkových obalů.

Systém se pro školáky se nezmění. Nadále budou sbírat papír a nosit ho ke škole, kde poputuje na váhu a následně do přistaveného kontejneru. Rodiče, kteří byli zvyklí nosit papír přímo do sběrny, s ním teď budou chodit pouze na ulici Želatovská a Na Hrázi, kde sídlí sběrné dvory Technických služeb Města Přerova. "Ve všední dny tam pro ně budeme od šesti ráno do pěti odpoledne, v sobotu od osmi do dvanácti a v neděli od dvou do čtyř odpoledne. Soutěž odstartuje 15. září a potrvá až do 31. května," uvedl jednatel Technických služeb města Přerova Václav Zatloukal.

Novinkou pro všechny je jistě sběr PET lahví a hliníkových obalů od nápojů. Sběrné dvory Želatovská a Na Hrázi budou od žáků vybírat kromě papíru (letáků, časopisů a novin) i čiré, zelené, modré, fialové a hnědé PET lahve, (ne PET lahve celopotahované) a hliníkové obaly od nápojů. Netýká se to hliníkových kabelů, ani obalů od léků, nebo víček od jogurtů. "Stejně jako v loňském školním roce vyhodnotíme nejlepší sběrače, kteří získají hodnotné ceny. Pro školní kolektivy, školy a školky je přichystaná finanční odměna 4 tisíce korun a tři nejlepší sběrači papíru, PET a hliníkových obalů získají tablet," dodal Zatloukal.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.