Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 9.8 °C

Rákosníčkovo hřiště už slouží dětem

Zprávy z regionu

2.9.2014

Autor: hcz

Přerovanům se v hlasování na internetu podařilo vybojovat pro děti nové sportoviště. Rákosníčkovo hřiště, které vyrostlo na Kozlovské ulici, symbolicky předala městu poslední prázdninový den společnost Lidl. Při slavnostním otevření nechyběl ani herec Michal Nesvadba, kterého děti znají z Kouzelné školky.

Louka za hřištěm byla v neděli plná malých návštěvníků. Každou hodinu po divadelních vystoupeních si měli možnost děti nejen zahrát různé hry a soutěže, ale také namalovat na trička, která dostaly, nebo si nechat pomalovat obličej. Houpaly se na houpačkách a zkoumaly nové prolézačky. Kozlovskou ulicí se nesl veselý smích a švitoření malých návštěvníků.

Sportoviště v hodnotě milion a půl vzniklo kousek od mateřské a základní školy. "Hřiště má rozměry čtrnáct krát sedm metrů a je na něm osm herních prvků. Jeho součástí je i mobiliář. Vše je zhotoveno z kvalitních materiálů, které odpovídají nejvyšším požadavkům na pevnost, povrchovou úpravu a funkci. Herní prvky jsou vysoce odolné proti vandalismu a poškození a já věřím, že v kondici, v jaké bylo hřiště budováno, vydrží dětem navěky," řekl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Rozzářené dětské oči a úsměvy na tvářích byly pro všechny, kteří se na vzniku Rákosníčkova hřiště podíleli, tou největší odměnou.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.