Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.8 °C

Radnice zřejmě získá budovu Pegasu na hradbách. Výměnou, nebo koupí

Zprávy z regionu

20.3.2012

Autor: jap

Město zřejmě získá do svého vlastnictví další budovu, která se stane součástí nového radničního komplexu na hradbách: Zchátralou diskotéku Pegas. Majitel ji nabídl k prodeji nebo výměně za jiný objekt. A úředníci se s ním zřejmě dohodnou.

Hranatá kostka ze sedmdesátých let, která hyzdí historický ráz hradeb, by se mohla stát majetkem města. Její majitel budovu radnici sám nabídl. "Dostali jsme nabídku, že bychom tuto budovu mohli získat buď směnou za jinou nemovitost nebo odkupem," nastínil náměstek primátora Josef Kulíšek. Město si teď nechává zpracovat znalecký posudek, na základě něhož bude znát hodnotu nemovitosti. Ta je ve velmi špatném stavu. "Je podmáčená a celkově zchátralá," připustil náměstek.

Městu by se se objekt, v němž sídlila diskotéka Pegas, hodil. Nachází se totiž v sousedství klubu Teplo a dalších budov, do nichž by měla časem přesídlit radnice. Ta by tak získala pro své sídlo celý roh hradeb. "Pokud bychom budovu Pegasu získali, opravíme ji a začleníme do radničního komplexu," prozradil bez dalších podrobností Kulíšek s vysvětlením, že akce je teprve na samém začátku.
Zastupitelé stěhování radnice odsouhlasili už v roce 2008. Nyní se stále řeší majetkové záležitosti. Projekt by podle dosavadních informací měl stát zhruba třicet milionů korun, rekonstrukce Pegasu cenu patrně navýší.

jap

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.