Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.8 °C

Průvod masopustních masek prošel Rokytnicí

Zprávy z regionu

31.1.2016

Autor: hcz

Masopust je tady, během něj mohou lidé hodovat a užívat si zábavy před čtyřicetidenním půstem. O víkendu odstartoval masopust v Rokytnici. Místní hasičský sbor MHJ vodil medvěda v sobotu dopoledne. Na masopustní průvod dorazilo přes čtyřicet masek, které až do podvečerních hodin procházely obcí.

"Některé masky se oblékly z depozitáře HS a jiní využili domácí invence nebo nabídky prodejen s maskami," řekl organizátor Jaroslav Krátký. Masopustní průvod provázel stejně jako v minulých letech ozvučený povoz tažený koňmi, na kterém mimo aparatury a MP3 jel i bubeník s harmonikářem. Tentokrát se do akce zapojili dva medvědi. Organizátoři proto masky rozdělili na dvě skupiny, aby prošly obcí rychleji.

"Průvod vyšel z hasičárny kolem půl jedenácté dopoledne, ale protože je obec rozlehlá, vrátily se masky zpět až kolem půl šesté večer. Akce se zúčastnily i děti nově založeného spolku mladých hasičů. Nejmladší byla Sofinka Hanzlíková, která se narodila vloni 4 dny před Štědrým dnem a je také nejmladší členkou Moravské hasičské jednoty, neboť podle našich Stanov se mohou členy stát už děti od narození. Druhým nejmladším účastníkem v masce kuřete byl Dominik Mrtvý, který oslaví v březnu 2. narozeniny," dodal Krátký. Občané Rokytnice pohostili masky mimo jiné i tradičními masopustními koblihami a ženy si zatancovaly s medvědem.

Masopustní veselici zakončili hasiči v hasičárně, kde na ně čekal výborný guláš. Pro všechny děti měli organizátoři přichystanou ještě sladkou odměnu.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.