Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.3 °C

Problematická oblast u vlakového nádraží bude pod bedlivým dohledem kamer

Krimi

31.7.2014

Autor: pnar

Přerovští občané se konečně dočkají toho, po čem už dlouho volali. Oblast přednádraží bude pod neustálým dohledem. Poté, co zde byly zavedeny zvýšené policejní hlídky, se přichází s dalším bezpečnostním opatřením. Na ulice Škodova a Husova bude nově bdít oko kamerového systému. Oblast je problematická především proto, že zde žijí zejména Romové, kteří svým způsobem života narušují pořádek a bezpečnost, napětí vnesli do této lokality i obyvatelé z blízké sociální ubytovny.

"V minulých dnech byly na nátlak Přerovanů v těchto místech zvýšené policejní hlídky - kamera by je v žádném případě neměla nahradit, ale naopak se stane dalším prvkem, který dohled nad touto oblastí posílí," sdělil ředitel Městské policie Přerov Omar Teriaki. Vyhlášení výběrového řízení na pořízení kamery schválili radní města Přerova. "Nákup nového kamerového bodu nám doporučila Komise pro prevenci kriminality, která je poradním orgánem rady města. V dané oblasti je intenzivně využívaná komunikace, vedoucí k vlakovému i autobusovému nádraží. Protože je v této čtvrti větší koncentrace sociálně vyloučených osob, je pořízení kamery žádoucí," uvedl primátor Přerova Jiří Lajtoch.

Díky novému "oku" budou mít strážníci větší přehled a mohou ihned řešit nestandardní situace, které zařízení zachytí. A lidé se mohou cítit jistěji. "Vítám každý bezpečnostní prvek v této lokalitě. Přes přednádražní čtvrť jezdím na kole a mám za sebou několik nepříjemných zkušeností. Zrovna minulý týden mě tam obklíčili romští chlapci, donutili mě přibrzdit a naplivali mi do obličeje. Je to bezmoc, cítila jsem jen zlost a ponížení," říká sedmapadesátiletá žena, která bydlí v jedné z vesnic v blízkosti Přerova.

Kromě sociálně vyloučené lokality u nádraží bude kamera sledovat ještě i další část Přerova. "Nový kamerový bod bude také v Předmostí, kde bylo v minulých letech v rámci reorganizace Policie ČR zrušeno obvodní oddělení. Na prostranství – v blízkosti diskotékového klubu a večerky - dochází k častému narušování veřejného pořádku. Nová kamera bude umístěna na budově v ulici Dr. Milady Horákové," konstatoval ředitel Městské policie Přerov Omar Teriaki.

Rada města už schválila společnosti, které by se o zakázku mohly ucházet – a záležet teď bude, která z nich nabídne lepší cenu a podmínky obchodu. Výběrové řízení bude vyhlášeno nejen na nákup dvou kamer, ale i digitálního záznamového zařízení. Předpokládaná hodnota celkové zakázky byla vyčíslena na 828 tisíc korun, část nákladů – 320 tisíc - pokryje dotace z Ministerstva vnitra České republiky.

pnar

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.