Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.2 °C

Přírodní koberec rozzářil náměstí T. G. Masaryka barevným podzimem

Zprávy z regionu

1.11.2017

Autor: hcz

Žlutá, bílá, oranžová, hnědá, zelená a červená. Všechny barvy podzimu rozzářily první listopadový den přerovské Masarykovo náměstí. Šišky, kaštany, šípky, jablka, křídlatka, mochyně, ořechy, větvičky, dýně a barevné listí. Z toho všeho byl "utkán" barevný podzimní koberec, který pokryl dlažbu náměstí. Do druhého ročníku happeningu "Spolu proti betonu" se dopoledne zapojili školáci a předškoláci, odpoledne se k nim připojila široká veřejnost.

Zatímco v loňském roce zdobil náměstí strom, letos tvořily přírodní koberec barevné čtverce. Fantazii se meze nekladly. Srdce, stromy, hvězdy, kruhy, nápisy, zvířátka, obličeje nebo houslový klíč. To vše doplnily šikovné ruce jak malých, tak i velkých obyvatel města vydlabanými dýněmi. Materiál přinesli lidé předem do Pasáže, nebo přímo na náměstí.

Pro všechny, kteří se do tvůrčí dílny pod širým nebem zapojili, přichystali organizátoři připínací placku laděnou do podzimních barev s nápisem Spolu proti betonu. "Byla jsem se tady podívat s pravnučkou i v loňském roce. Nápad pokrýt betonové náměstí podzimními plody se nám moc líbil, a tak jsem si řekla, že letos přineseme nějaké šišky a větvičky a přidáme se k šikovným tvůrcům podzimního koberce," prozradila třiasedmdesátiletá Marie.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.