Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8.1 °C

Primátor ocenil nejlepší z nejlepších křišťálovou kostkou

Zprávy z regionu

10.1.2011

Autor: hcz

Primátor města Jiří Lajtoch ocenil koncem týdne společně se svými náměstky Jarmilou Havlíčkovou a Dušanem Hluzínem v prostorách zámku osobnosti a kolektivy Přerova, které v loňském roce naše město vzorně reprezentovali.

"Ceny udělujeme každoročně, letos jsme ocenili celkem patnáct kolektivů a dva jednotlivce," řekl mluvčí radnice Bohuslav Přidal. V jednotlivcích, v oboru gastronomie, to byla Božena Urbanová, která vyhrála v soutěžích Gastro Makro 2010, Moravský kuchař 2010, stala se učněm roku a umístila se na pátém místě v Talentu Olomouckého kraje. Další oceněnou byla Pavla Kačírková za cenu Josefa Hlávky, jež je udělována nejlepším studentům pražských a brněnských vysokých škol a nejlepším vědeckým pracovníkům do 33 let.

Za úspěšnou reprezentaci města v celostátních soutěžích a přehlídkách byli oceněni také ochotníci z divadla Dostavník, loutkové divadlo Sokol, děti a junioři Hit Cherleaders, děti a tanečníci D2Dance, muzikanti Tria - příč. flétna a metalofon ve složení Šarlota Vojáčková, Marie Košnárová, Vladimír Mikuš a Jan Zádrapa, Kvarteto příčných fléten - Kateřina Hanáková, Klára Přecechtělová, Anna Janková, Lenka Uhlířová, Duo příčných fléten a basa continuo - Klára Přecechtělová, Anna Janková, Eva Dokoupilová, Petra Gerhátová, Věžní hudba - Vít Adamík, Ondřej Fojtů, Josef Bareš, Kryštov Hasa, Václav Slivka, Dechový orchestr Haná, úspěšný Jazz Base s Anežkou Krejčí, Nikol Pospíšilovou, Martinem Konvičkou, Vítem Adamíkem, Janem Tomeškem, Markem Urbánkem a Lukášem Hasou, Pěvecké kvarteto - Aleš Dufek, Jiří Mollin, Anežka Štefanová, Magdaléna Zlámalová, soubor Mini věžní hudba ve složení: Klára Zemanová, Jiří Hanák, Natálie Zaoralová, Martin Procházka, Daniel Štěpán a Klavírní trio ZUŠ B. Kozánka.

Oceněny byly i podnikatelské subjekty Meopta optika, jemná mechanika za 2. místo v soutěži Investor roku 2009 v kategorii Největší inovační potenciál, Motor expert s.r.o. za vítězství v soutěži Autoservis roku 2010 a Pivovar Zubr za plejádu vítězství, jež získal se svými výrobky v soutěžích Pivex a České pivo.
Zvláštní cenu udělil primátor také záchranářům Zálesácká 10 za pomoc při záchraně zvířat a majetku při jarních povodních.

hcz

Reklama

AGEUM – umělecká a reklamní agentura

Katalog firem » Auto - moto » Autoservisy, opravny

Zajišťujeme kompletní služby nahrávacího studia. Oraganizujeme a pořádáme kulturní a společenské akce.