Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7.3 °C

Přerovští veslaři zazářili na mistrovských soutěžích

Sport

15.7.2014

Autor: pnar

Ve dvou víkendech se na veslařské dráze v Račicích konaly celostátní mistrovské soutěže. Přerovští veslaři se snažili zejména v mládežnických kategoriích navázat na úspěchy z minulých let. Počet přerovských posádek byl velký, protože v posledním roce se počet zájemců o tento sport významně rozšířil.

Nejmladší kategorií, kde měli Přerované zastoupení, byla kategorie mladších žáků. Nejvíce se z mladších žáků dařilo párové čtyřce ve složení Cibulec, Bartoš, Sedlák a Gajdušek, která se umístila na celkovém šestém místě.
Ještě úspěšnější byla párová čtyřka starších žáků, která získala bronzové mistrovské medaile. Tohoto skvělého úspěchu dosáhla posádka Šišma, Jelínek, Pěnkava, Habáň.

Překvapení svým soupeřům nachystala přerovská dorostenecká osmiveslice, která se až do poslední chvíle rvala o medaile. Nakonec z toho bylo smolné čtvrté místo. Pro nově složenou posádku (Cibulec, Churý, Trojan, Voborník, Vychodil, Kremel, Rezek, Hajduk) to však byl výborný a nečekaný výsledek. Dívčí kategorie byly vždy přerovskou chloubou. Stejně tomu bylo i v letošním roce. Mistrovský titul ve skifu získala starší žačka Valentýna Kolářová, která se také podílela na čtvrtém místu dvojskifu starších žaček, kde závodila s Kateřinou Pivkovou.

Nejúspěšnější účastnicí celého mistrovství byla přerovská závodnice Magdalena Juziková. Ta získala celkem tři dorostenecké tituly mistryně České republiky, když zvítězila ve skifu, dvojskifu i párové čtyřce. Na tři medaile také dosáhly dorostenky Sabina Patermannová a Lucie Ulehlová, které byly stříbrné na dvojce bez kormidelníka, osmě a bronzové na nepárové čtyřce. Navíc z kolektivu dorostenek mají mistrovský bronz i Dita Ponikelská za osmu a Julie Jakubíčková za párovou čtyřku.

O týden později se do bojů o medaile pustily i juniorské a seniorské kategorie.
Úspěšné dorostenky se rozhodly startovat i mezi juniorkami. Juziková si zvolila start ve dvojskifu a párové čtyřce. V obou těchto disciplínách svou sbírku rozšířila o stříbrné medaile. Patermannová s Ulehlovou byly na nepárové čtyřce a osmě bronzové (na osmě i Ponikelská), přičemž na nepárové čtyřce byly v "čisté" přerovské posádce s juniorkami Olivíkovou a Procházkovou.

Úspěchem je vždy účast v šestičlenném finále a trochu tak smůlou pak zisk bramborové medaile. Toto se přihodilo více přerovským posádkám. Čtvrté místo získaly na dvojce bez kormidelníka juniorky Eliška Olivíková a Anežka Procházková a ve skifu mužů lehkých vah také Petr Čabla. Čabla po nedávné účasti na mistrovství Evropy již dobře nevyladil sportovní formu. Dokonce dvakrát se na čtvrtém místě umístila v ženách Barbora Olivíková (osma a dvojskif žen lehké váhy). Do finále se také probojovala párová čtyřka juniorů (Gerhát, Pivko, Gajdušek, Trhlík), ve kterém získala tato posádka konečné šesté místo.

Úspěšné vystoupení okomentoval trenér Jiří Olivík: "Po sestrách Vařekových převzala žezlo nejlepší přerovské veslařky Magda Juziková. Ta se kromě mistrovských závodů také zúčastnila na dvojskifu nominačního závodu o mistrovství světa juniorů, kde jí utekla nominace v závodě na 2 kilometry o 1,5 vteřiny. Velkou radost máme z mistrovských titulů ve skifu starších žaček a dorostenek. Také si velmi vážíme výsledku, že jsme do finálového závodu mezi 6 nejlepších posádek zasáhli v mladších a starších žácích, dorostenkách, juniorkách a juniorech. V nejbližších týdnech budeme sledovat naše bývalé členy, kteří se zúčastní mistrovství světa. Na mistrovství světa juniorů bude reprezentovat Pavlína Zapletalová a na mistrovství světa do 23 let Tomáš Vondrák. Velmi náš těší zájem mládeže o veslování. Rádi bychom naše řady dále doplnili, a to zejména v dívčích kategoriích."

pnar

Reklama

U Medvídka - restaurace, bar

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

- od pondělí do pátku výběr minimálně z 15 jídel na menu za skvělé ceny - točíme ZUBR 11°, OSEČAN 12° - na objednávku (salámové, sýrové a zabíjačkové mísy, vepřové a kuřecí...