Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7.5 °C

Přerovští gymnazisté zazářili na Puškinově památníku

Zprávy z regionu

14.4.2015

Autor: Eva Fojtová

Soutěž v ruském jazyce "Puškinův památník" už dávno není výkladní skříní politické ideologie. Obliba studia ruského jazyka mezi středoškoláky každým rokem stoupá. Žáci GJB a SPgŠ Přerov nejsou výjimkou. A právě Puškinův památník je pro ně vítanou možností předvést, co se naučili.

Dne 9. dubna 2015 se na Obchodní akademii Mohelnice uskutečnil 45. ročník festivalu Ars Poetica - Puškinův památník. Z naší školy se této přehlídky zúčastnilo 16 studentů z primy, kvarty, sexty a 2. A. Soutěží nejen v přednesu, ale například i ve zpěvu. A právě v této kategorii naši studenti doslova zazářili.

Adam Hobza ze sexty hrál na kytaru a zpíval známou píseň Kaťuša a Podmaskovnye Večera. Porotu si získal bezprostředním výkonem a obsadil 2. místo s postupem do ústřední přehlídky. Ještě výše se umístili žáci primy, kteří v kategorii B (žáci ZŠ a studenti SŠ - kolektiv do 10 členů) zvítězili a z prvního místa postupují do celostátního kola přehlídky.

Přerovští gymnazisté nezapadli ani v kategorii sólové recitace, kde Hana Chrastinová z kvarty vybojovala 2. místo, které také znamená postup do ústřední přehlídky. Ruština už dávno není postrachem a povinným "zlem". Naopak. O její oblibě svědčí i skvělá umístění našich studentů. Popřejme jim mnoho štěstí v celostátním kole.

Eva Fojtová

Reklama

Swiss Life Select - Ing. Jiří Peloušek

Katalog firem » Finance » Pojišťovací makléři

FINANČNÍ PORADENSTVÍ Součástí standardů naší činnosti je detailní analýza rizik, audit stávajících pojistných smluv, návrh řešení pojistné ochrany, správa pojistných smluv a dohled ...