Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.8 °C

Přerovští gymnazisté slaví úspěchy

Zprávy z regionu

17.1.2015

Autor: zd

Studenti Gymnázia Jana Blahoslava a Střední pedagogické školy v Přerově zaznamenali v posledních měsících řadu úspěchů, mezi nimi například v biologické soutěži, ve futsalu i stolním tenise.

V polovině prosince se v prostorách Biologické stanice Přerov konalo okresní kolo soutěže Naší přírodou. Soutěž je určena pro žáky a studenty základních škol a víceletých gymnázií a probíhá ve dvou kategoriích (mladší - prima, sekunda, starší - tercie, kvarta). V každé kategorii se soutěží ve čtyřech oborech: Společenstvo lesa, Společenstvo polí, luk a pastvin, Společenstvo vody a Společenstvo lidských sídlišť. Sekundáni a terciáni z GJB a SPgŠ Přerov projevili značné znalosti přírody, která je obklopuje, a František Rezek obsadil 2. místo a Ivana Vojtášková, Pavel Kadera a Martin Kudel 3. místo.

V rámci prvního kola Středoškolské futsalové ligy se už v listopadu utkalo mužstvo Gymnázia Jana Blahoslava a Střední pedagogické školy v Olomouci s fultsalovými teamy Slovanského gymnázia Olomouc a Střední školy polygrafické Olomouc. Bouchal Jiří, Kubáč David, Struška Pavel, Dostál Martin, Maceček Jakub, Klimek Roman, Chvatík Michal, Zach Jakub, Starosta Adam a Bundil Petr obsadili po dvou výhrách 1. místo a postoupili do dalšího kola.

V říjnu proběhlo v herně SK Přerov okresní kolo žákovských družstev ve stolním tenise. Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogickou školu reprezentovalo družstvo starších dívek, které mělo za soupeřky týmy ze ZŠ U Tenisu a ZŠ Za Mlýnem. Kateřina Komárková, Viola Véghová a Hana Chrastinová jednoznačně zvítězily ve všech zápasech a obsadily zasloužené 1. místo.

zd