Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.1 °C

Přerovský Majáles je za námi, provázelo ho slunečné počasí

Zprávy z regionu

16.5.2016

Autor: hcz

S akcemi, které o víkendu probíhaly v Přerově, se roztrhl pytel. Někteří Přerované v sobotu navštívili sportovní události, jiní dali přednost procházce v Michalově. Na druhý ročník přerovského Majálesu zavítali hlavně mladí. Hudební festival jim nabídl kromě přehlídky různých hudebních uskupení také bohaté občerstvení. Na sportovní louku u Michalova přišlo několik stovek lidí.

Za projektem, který už podruhé odstartoval v Přerově, stojí kamarádi Tomáš Vybíral a Tomáš Pivovarčík, kteří se v loňském roce rozhodli uspořádat poprvé Majáles v Přerově. "Letos jsme pozvali kromě kapel na scénu i tři DJ, kteří program nejen odstartují, ale i zakončí. Akce je určena mladým, proto se snažíme stavět program na mladých a perspektivních lidech. Je to takový underground. Vše děláme na koleně. V programu vystoupí mladé regionální kapely. Zatímco v loňském roce VPV (Veteráni Příští Války) akci končili, letos jsme punkerům z Bystřice pod Hostýnem dali příležitost zahrát si hned po DJ. Chybět nebude ani přerovská kapela The Smile se svým alternativním rockem, nebo hardcore-rep kapela Smoketown G z Hulína. Po nich nastoupí reggae, dancehall, raggajungle - dvojice Dr. Kary + Wilda Panda aka W23, kteří budou mít nejdelší play time," prozradil Vybíral.

Kulturní program Majálesu na louce u Michalova ve večerních hodinách skončil, ale mladí se přesunuli do Exit music bar, kde afterparty pokračovala vystoupením přerovsko-ostravského složení Futuretro za spolupráce kopřivnického DJ.

A jak se Majáles líbil návštěvníkům? "Není to vůbec špatný, každý si má možnost najít v programu ten svůj žánr, kterému fandí. Já jsem spokojená. Organizátorům vyšlo počasí, i když to ráno vypadalo všelijak. Navíc louka u Michalova skýtá spoustu prostoru, takže sem přišly i mladé rodiny s dětmi. My tu vydržíme až do konce a pak se přesuneme do Exitu," svěřila se Michala Zapletalová.

Organizátoři se svěřili, že by chtěli hlavně poděkovat pánům Zdráhalovi, Poláškovi a Dostálovi za jejich pomoc a podporu, které se jim dostalo před zahájením akce.

hcz

Reklama

Svaz tělesně postižených v ČR, o.s.

Katalog firem » Úřady, instituce » Obecně prospěšné společnosti

Odborné sociální poradenství, sociálně akviziční služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením, půjčovna kompenzačních pomůcek sponzorovaná Svazem tělesně postižených v ČR, o.s.