Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 8.8 °C

Přerovské moderní gymnastky si odvezly cenné kovy

Sport

6.4.2016

Autor: io

Závodní gymnastické plochy připravili pořadatelé pro moderní gymnastky volného a mezinárodního programu v úvodu nové jarní sezony ve Veselí nad Moravou, Hradci Králové a Žďáru nad Sázavou. Všechny soutěže měly základní atributy: velký počet startujících, tuzemsko bojovalo se zahraničím a soutěžní maratony končily vyhlašováním hluboce po 20:00. V nabité konkurenci statečně bojovalo i osm přerovských gymnastek, podařilo se dovézt čtyři cenné kovy.

První premiérová vystoupení ve vrcholové linii mají za sebou i dvě nejmenší sedmiletá Nela HASOŇOVÁ a o rok starší Eliška ZBOŽÍNKOVÁ. Dívky především sbírají cenné zkušenosti ze závodního prostředí, předvést prvky obtížnosti, požadovanou manipulaci a soulad s hudbou v sestavách bez náčiní i s novým náčiním se zatím úplně perfektně nepodařilo, ale pilné holčičky mají velkou gymnastickou budoucnost před sebou. Eliška má na svém kontě 31. a 50. místo, kde výsledek ovlivnila velká srážka za ztrátu náčiní za plochou, Nela získala 15. místo ve dvojboji, a první vítězství za sestavu bez náčiní si dovezla z Hradce.

Silná čtveřice gymnastek Kristýna DOSTÁLOVÁ, Kateřina VAŘÁKOVÁ, Markéta LUKŠOVÁ a Gabriela ŠKRABALOVÁ reprezentuje oddíl v letošním roce v kategorii kadetek mladších. Dvě nové sestavy mají na programu Kristýna a Katka, nové náčiní míč dostaly do rukou dvě mladší závodnice. Výkonnostní posun je znát na výkonech Gábinky, dovezla si 11. a 22. místo ze soutěží, méně vyrovnané výkony ve dvojboji zatím letos předvedla Markéta, 10., 22. a 29. místo. Po 26. místě v Hradci za výrazně nepovedený míč si Kristýna spravila reputaci ve Žďáru, kde předvedla výborný výkon v obruči a míči, získala dělenou devátou pozici v těsném závěsu za pěticí zahraničních závodnic v konkurenci 39 gymnastek. Dvanáctiletá Kateřina VAŘÁKOVÁ předvedla suverénní výkon v sestavě bez náčiní a obruči ve Veselí, kde s jasným náskokem zvítězila, v Hradci okopírovala své loňské druhé místo za míč a bez náčiní, byť výkon má stále rezervy po stránce technické i v provedení.

V kadetkách starších trápí mírné zdravotní problémy Sáru ZBOŽÍNKOVOU a nedaří se předvést to, co je natrénováno, výsledek v druhé polovině výsledkové listiny - 18. místa ze Žďáru a Veselí - jsou zklamáním, pěkný výkon za švihadlo a kužele oceněný pátou příčkou si dovezla z Hradce. Náročný čtyřbojem sestav prošla i zástupkyně v seniorské kategorii Michaela ŠLOSAROVÁ. Obruč, míč, kužele i stuhu předvedla s rezervami, ale bez výrazných chyb, a za předvedený výkon vystoupila na bronzový stupínek určený pro trojici nejúspěšnějších závodnic.

Nyní většinu dívek čeká tréninkový víkend. Kateřina a Míša míří na velký mezinárodní závod do Varšavy, kde budou reprezentovat v silné mezinárodní konkurenci 160 závodnic přerovskou moderní gymnastiku.

io

Reklama

Sportovní centrum Mlýn

Katalog firem » Sport » Sportovní zařízení, centra

Moderní fitness centrum s největší cardio zónou, squash, badminton, velká nabídka skupinových cvičení, dětský koutek, kulečník, ping-pong