Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.2 °C

Přerovské mažoretky Fantasy dovezly zlato a stříbro z finále MČR 2015

Sport

18.5.2015

Autor: Team Fantasy

Přerovský sportovní oddíl mažoretek FANTASY úspěšně zvládl první z finálových kol MČR 2015 v mažoretkovém sportu a mažoretkách. O víkendu 16. a 17. 5. 2015 se konalo první velké finále MČR 2015 v mažoretkách – výkonnostní třída B v nádherném městě vína - Valticích. Mažoretky Fantasy zde měly velké zastoupení, a to v kategorii kadetky (8-11 let), juniorky (12-14 let) a seniorky (15 a více), a to jak s náčiním baton (hůlka), tak i s náčiním pompom (třásně).

Sobotní klání se konalo přímo po širým nebem na krásném valtickém náměstí, účastnilo se přes 1000 mažoretek z celé ČR a podívaná to byla opravdu přenádherná a počasí se vydařilo na jedničku. Po slavnostním průvodu náměstím a oficiálním zahájení finále MČR 2015 v mažoretkách začala soutěž pochodovým defilé (trasa 100 m s otočkami 3x). Naše kadetky baton (hůlka) to opravdu rozjely a v záři slunce byly nádherné a za své pochodové defilé získaly krásné 6. místo. Poté následovaly pódiové sestavy, kde naše kadetky předvedly svou sestavu Čerti a získaly 9. místo. Po součtu bodů získaly kadetky baton ve finále MČR 2015 v mažoretkách krásné 8. místo a postoupily do další soutěže Memoriál Jiřího Necida 2015. Trenérkám Zuzce Crhové a Nikole Figurové moc děkujeme za celoroční přípravu našich děvčat a všem moc gratulujeme.

Až do večerních hodin musela čekat na své vystoupení naše seniorka Nikola Figurová, která na sobě nedala únavu nijak znát, všem předvedla své sólo baton a porota ji ocenila 7. příčkou ve finále MČR 2015 v mažoretkách a postupuje do soutěže Memoriál Jiřího Necida. Gratulujeme.

Ještě večer se děvčata pilně připravovala na valtickém náměstí při západu slunce se svou trenérkou Kateřinou Krmelovou na nedělní klání (tentokráte s náčiním pompom - třásně) před zraky fanclubu Fantasy teamu – rodičů našich mažoretek, kteří si valtický víkend a nádherné počasí užívali v místních sklípcích.

Nedělní brzké ráno patřilo velkým přípravám obou skupin jak kadetek, tak juniorek. Úderem 9:30 mohl začít druhý finálový soutěžní den, tentokráte s náčiním pompom – třásně. Naše kadetky se svou pódiovou sestavou Ferrari rozjely ten nej závod a získaly ve finále MČR 2015 v mažoretkách krásné 2. místo. Naše juniorky se svou pódiovou sestavou Dovolená vzlétly do teplých krajin a za zvuku bubnů rozvlnily celé náměstí. Porota jim za jejich skvělý výkon udělila krásné 2. místo ve finále MČR 2015 v mažoretkách.

Odpoledne patřilo finále sóloformací – sólo , duo, miniformace s náčiním pompom. Jako první vystoupila naše čerstvá sólistka kadetka Helenka Phamová a získala ve finále MČR 2015 v mažoretkách krásné 5. místo. V kategorii miniformace kadetky pompom jsme měli také zastoupení. Tato miniformace se potýkala posledních 14 dní s problémy, kdy si jedna z děvčat zlomila ruku a formace se musela upravit na 6 děvčat. I přes tyto problémy se děvčata postavila na soutěžní pódium a předvedla svou formaci Hasiči a získala od poroty nejvyšší ocenění – 1. místo ve finále MČR 2015 v mažoretkách. Gratulujeme!!!

Všechny nedělní velké formace a miniformace získaly nejen krásná ocenění, ale i postup z výkonnostní skupiny B do výkonnostní skupiny A, což znamená, že již tento víkend musí opět bojovat ve finále MČR 2015 v mažoretkovém sportu výkonnostní skupiny A, které se bude konat v Náchodě. Držme palce.

Co dodat! Velké díky trenérce pompom Kateřině Krmelové a mažoretkám za skvělé výsledky, reprezentaci města Přerova a oddílu Fantasy a vše moc gratulujeme. Velké díky Ole Lukešové, Markétě Netopilové, Ladě Langové a všem, co se podíleli na přípravách, velké díky všem rodičům za podporu!

Team Fantasy

Reklama

U Medvídka - restaurace, bar

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

- od pondělí do pátku výběr minimálně z 15 jídel na menu za skvělé ceny - točíme ZUBR 11°, OSEČAN 12° - na objednávku (salámové, sýrové a zabíjačkové mísy, vepřové a kuřecí...