Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 10.4 °C

Přerovem prošel masopustní průvod

Zprávy z regionu

7.2.2016

Autor: hcz

Průvod masek včele s medvědem, stárkem a stárkovou se vydal v sobotu dopoledne v doprovodu Hanácké mozeke z Litovle od občanského sdružení Cukrle ulicemi města. Tradice masopustu, která se ujala i v Přerově, se letos konala již poosmé. V ulicích se slavilo a hodovalo. Nejvíce lidí ale postávalo v centru města na náměstí TGM, kde před radnicí náměstek primátora Pavel Košutek předal chase masopustní právo.

Přerované se začali scházet už před devátou hodinou ranní u občanského sdružení Cukrle, aby se spolu s průvodem vydali městem. V průvodu nechybět slamák, policajt, ale ani medvěd s medvědářem, smrtka, nebo ženich s nevěstou.

Hlavní zábava na všechny čekala ale u radnice na náměstí, kde bylo připraveno občerstvení - koláčky a štamprlička slivovice na zahřátí. Místo primátora letos držel v ruce městské právo v podobě osukýnkované šavle náměstek primátora Pavel Košutek, který v bohatě zdobeném kroji předal právo stárkovi. Poté se vydal průvod městem.

Podívat se přišla na náměstí v doprovodu babičky i pětiletá Kristýnka, která byla z masek nadšená. Vždyť masopustní průvod viděla poprvé v životě.

hcz