Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.7 °C

Přerované třídí plasty poctivě, vyvážet se budou dvakrát týdně

Zprávy z regionu

22.9.2015

Autor: zd

Ve městě a v jeho místních částech je rozmístěno 296 nádob na plasty, přesto po sedmi dnech doslova praskají ve švech. Přerované zkrátka třídí poctivě, a tak se od října budou plasty vyvážet dvakrát týdně.

Přerované jedou víc a víc na vlně třídění. "Tak například v roce 2012 vytřídili 209 tun plastu, o rok později to bylo 250 tun a loni 314 tun,“ vzpomněla Yvona Machalová z odboru životního prostředí přerovského magistrátu. Letos se dá očekávat ještě vyšší číslo, a to mimo jiné i kvůli tomu, že od března Přerované třídí bioodpad, takže svoz komunálního odpadu probíhá v místních částech a vybraných lokalitách Přerova v úspornějším režimu – jednou týdně jim popeláři vyváží hnědé nádoby s bioodpadem a druhý týden s tím komunálním. Lidé se proto museli naučit využívat popelnici hospodárněji a častěji si rozmyslí, jestli si omezený prostor nádoby zaplní plasty.

"S tím, že jsme byli nuceni rozšířit svoz plastů, souvisí změna termínu svozu směsného komunálního odpadu pro obyvatele některých místních částí. Museli jsme přeorganizovat dosavadní zvyklosti a od 5. října budeme vyvážet odpady ve Vinarech, v Henčlově a ve Výmyslově v pondělí, v Lýskách ve středu a v Penčicích v pátek,“ řekl jednatel technických služebBohumír Střelec. Občané místních částí dostanou informační letáky do schránek, zprávu jim zprostředkují i zástupci místních výborů.

zd

Reklama

Dámské fitness Jako proutek

Katalog firem » Sport » Fitcentra

Fitness s přátelskou atmosférou bez zvědavých mužských pohledů - neomezené využívání fitness v rámci otevírací doby - dohled trenérky, individuální cvičební plán - zátěž a ...