Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.3 °C

Přerované oslavovali Den vítězství

Zprávy z regionu

8.5.2015

Autor: hcz

Oslavy 70. výročí konce 2. světové války si připomněli stejně jako v jiných městech i občané Přerova. Na mnoha místech se konaly pietní akty.

Zástupci města, kraje, Armády ČR, Sokola a Českého svazu bojovníků za svobodu položili v pátek dopoledne věnce a květiny u pomníku padlých letců na třídě generála Janouška, na městském hřbitově u pomníku obětem Přerovského povstání a druhé světové války a také u pomníku rudoarmějce v Želatovské ulici. "Sešli jsme se při oslavě státního svátku, abychom vzpomněli na životy našich i zahraničních vojáků, odbojářů, letců, civilistů. Zkrátka na všechny, kteří se nedočkali vytoužené svobody. Čest jejich památce," řekl ve svém projevu primátor města Vladimír Puchalský.

Položit věnec k pomníku rudoarmějce přijeli i motorkáři Black Dogs z Kroměříže. "Klub sdružuje lidi pracující ve státní správě. Jezdíme sem často, protože máme k Přerovu blízko a cítíme, že uctít památku lidí, kteří tady padli, je správná věc," řekl za členy klubu Black Dogs Josef Křižan.

V doprovodném programu, který po pietním aktu následoval, nechyběly ukázky vojenské techniky. Z Boskovic přijel do Přerova jako tradičně vojenský veterán klub Sedmizubec a o kulturní program se postaraly mažoretky ze SVČ Atlas a Bios Přerov a dechová hudba Moravská veselka ze Sušic. Pro děti připravil KIS Přerov také spoustu soutěží a na hřišti želatovské školy svedly v odpoledních hodinách modely tanků a letadel velkou bitvu o Midway.

hcz

Reklama

RESTAURACE HOTELU JANA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace Hotelu Jana nabízí luxusní klimatizované prostředí pro vaše rodinné oslavy, firemní akce nebo jen pro oběd či večeři ve dvou. Restaurace nabízí výbornou mezinárodní kuchyni.