Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 10.8 °C

Přerov řekl stop kamionům. Tedy pro dnešek

Zprávy z regionu

25.9.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Město Přerov symbolicky podpoří akci iniciativy Stop kamionům, která na 25. září vyhlásila celorepublikový Den proti kamionům. Cílem iniciativy je poukázat na obrovský nárůst tranzitní kamionové dopravy na silnicích, kde nemusejí platit mýtné. Do akce se zapojilo na třicet města a obcí.

Cílem iniciativy je spojit města ohrožená nadměrnou kamionovou dopravou, po dni bez kamionů zahájit veřejnou diskusi na toto téma a také přesvědčit vládu o nutnosti okamžitě rozšířit mýtné i na města a silnice nižších tříd. V prohlášení zástupců iniciativy totiž mimo jiné stojí: "Chceme, aby se kompetentní místa zamyslela nad nastalou situací. Chceme, aby vláda, ministerstvo dopravy, výbory Parlamentu ČR a všichni, kteří mají tu pravomoc, pochopili, co se stalo, a začali konat. Chtěli bychom, aby došlo k nápravě nyní, kdy stát opět řeší výběrové řízení na výběr mýtného, ale vůbec neřeší oprávněné potřeby dotčených obyvatel. Chtěli bychom, aby se při nutnosti platit mýtné i na silnicích II. a III. třídy tímto způsobem část vybraných finančních prostředků mohla dostat k obcím a pomoci tak napravit dopady tranzitní kamionové dopravy."

"Přerov patří k městům s problematickou dopravou, roky už čekáme na dostavbu dálnice, která citelně chybí. Pomůže nám každé odlehčení od kamionové dopravy, proto podporujeme i tuto iniciativu," konstatoval primátor Jiří Lajtoch.

Jak snahy Iniciativy Stop kamionům dopadnou, ukáže čas.

Zuzana Doleželová

Reklama

Solární studio NAOMI

Katalog firem » Služby » Solária

Každá naše pobočka zaměstnává 2 osoby, jako obsluhu studia, které jsou odborně proškoleny v oblasti opalování a v oblasti solární kosmetiky. Vždy Vám velmi rádi poradí, vše odborně vysv...