Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.4 °C

Přerov má nové stojany pro stovku kol

Zprávy z regionu

10.12.2014

Autor: zd

Cyklisté v Přerově se dočkali nových stojanů na kola. Celkově ve městě přibylo dvacet kovových, dřevěných, obručových a sloupkových stojanů celkem pro 100 kol. Do jejich pořízení dalo město sto sedmdesát tisíc korun.  

Město Přerov cyklistiku podporuje dlouhodobě. Ve městě se stále budují cyklostezky, pravidelně se tu konají cyklovyjížďky i motivační soutěže spojené s městskou cyklistikou. Nyní ve městě přibyly stojany celkem pro sto kol. "Nové stojany máme v ulicích Mostní, Wilsonova, Kratochvílova, Přerovského povstání a Dvořákova. Své pevné místo mají také u některých základních a mateřských škol," sdělil Nové stojany jsou kvalitnější a umožní cyklistům bezpečnější parkování kol,“ sdělil náměstek přerovského primátora Petr Měřínský s tím, že původní, někdy až desítky let staré stojany nebyly napevno ukotveny v zemi, takže mohly být snadno odcizeny - nové jsou zabezpečeny tak, že s nimi někdo jen tak nehne.

"V ulicích Přerova lidé narazí na celkem čtyři druhy držáků na kola – jiný je třeba v centru města a jiný v přírodní lokalitě u Laguny. Tam jsme vybrali dřevěný stojan, protože se více hodí do terénu,“ doplnil závěrem přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík, který investici inicioval.

zd

Reklama

Plazma Plus s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Dárcovství, plazma

Plazma Plus s. r. o. - jsme společnost, s bohatými zkušenostmi a chceme pomáhat lidem. S námi můžete pomoci hned dvakrát – darováním plazmy a vstupem do národního registru dárců kostní dř...