Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 12 °C

Přerov má kancelář pro výkup pozemků pro dálnici

Zprávy z regionu

20.5.2015

Autor: zd

Začátkem týdne byla v Přerově otevřena kancelář pro výkup pozemků potřebných pro stavbu dálnice D1 mezi Říkovicemi a Přerovem. Své místo má ve dvorním traktu adresy Smetanova 7a a otevřena bude od pondělí do pátku od půl jedné odpoledne do půl páté.

Dostavba dálnice D1 – a to jak v úseku Říkovice-Přerov, tak i v části Lipník nad Bečvou-Přerov – je největší dopravní prioritou města Přerova. Zatímco stavba Říkovice-Přerov bude v ideálním případě zahájena v roce 2018, stavba z Lipníku do Přerova se rozjede už letos. Nově vzniklá kancelář má pomoci lidem, od nichž se budou vykupovat pozemky pro stavbu dálnice.

"Kontaktní místo má sloužit zejména pro ty občany, od kterých se budou vykupovat pozemky pro úsek D1 0136, nebo jsou jinak spojeni s touto stavbou. Ředitel brněnského závodu ŘSD David Fiala mi písemně potvrdil, že v současné době jsou už všichni vlastníci, kteří jsou dotčeni trvalým záborem stavby, seznámeni se skutečností, že jejich nemovitost bude pro tuto stavbu vykupována,“ uvedl primátor Vladimír Puchalský.

Vlastníkům už byly doručeny smlouvy, lidé se na kancelář mohou obrátit v případě nejasností, dotazů či připomínek. "Kromě toho se pracovník kanceláře vydá i do terénu – po domluvě se starosty obcí, na jejichž katastru se parcely nacházejí, přijede do obce a přímo tam bude komunikovat s vlastníky,“ doplnil Antonín Prachař, který zastupuje město Přerov v dopravních záležitostech. Na zhruba desetikilometrový úsek dálnice mezi Říkovicemi a Přerovem zbývá vykoupit ještě asi padesát procent pozemků v katastrech obcí Přerov, Dluhonice, Bochoř a Horní Moštěnice. "Vlastníkům je nabízeno 170 až 225 korun za metr čtvereční – cena je stanovena na základě znaleckých posudků a vychází z bonity půdy na jednotlivých katastrech,“ konstatoval Prachař. Lidem, kteří odmítnou pozemek pro účely dálnice prodat, může být v krajním případě vyvlastněn.

"Předpokládáme, že majitelé pozemků chápou naléhavost výkupu a očekáváme, že rádi využijí našich služeb. Mohou navštívit kancelář buď osobně, nebo si domluvit schůzku – mají možnost volat na pevnou linku 581 268 776, nebo na mobil 702 165 222, popřípadě mají k dispozici mailovou adresu vykup.pozemku@prerov.eu,“ uvedl tajemník přerovského magistrátu Petr Mlčoch.

zd

Reklama

Relaxační centrum ADAM

Katalog firem » Zdraví a styl » Masáže

Nabízené služby: - solná jeskyně - bylinná parní lázeň - harmonizační lůžko - relaxační pyramida - detoxikační přístroj - přístrojová lymfodrenáž - masá...