Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.7 °C

Poslední prázdninový víkend právě začíná! Bude ve znamení Dožínek, uměleckého kování, ale i fajn muziky

Tipy a názory

29.8.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Uteklo to jako voda, chtělo by se říct o prázdninách, ze kterých se pomaličku ukrajují poslední hodiny. Sluníčko bylo, teplo taky, ale že by to mělo být letos v létě všechno? Podle meteorologů asi ano. Ale nezoufejte, na Přerovsku to žije dál. Zpříjemněte si poslední prázdninový víkend na Helfštýně obdivováním práce uměleckých kovářů, zaskotačte si na Dožínkách, užijte si s dětmi sportovní odpoledne, a nebo si jen v klidu vychutnejte muziku.

Helfštýn ovládne kovaná krása, Hefaiston je tady

Po kovářském fóru, které se na Helfštýně konalo tento týden, nastoupí ti nejlepší mistři černého řemesla, aby zde jako každý rok představili své umění. Těšit se můžete na výstavu exponátů pod širým nebem, kovářské soutěže, promítání v galerii na II. nádvoří, demonstrace kovářské tvorby na deseti pracovištích a mnoho dalšího. Po oba dva dny bude zajištěna kyvadlová autobusová doprava z Lipníka nad Bečvou a zpět. Za vstupné zaplatíte 100 korun, děti o polovinu méně. Mnohé z děl pak zůstanou na hradě nebo ozdobí samotné město Lipník nad Bečvou. Podrobný program si přečtěte tady.

Dožínky okoření Katapult, přijedou i No Name a Petr Kolář

Organizátoři Dožínek slibují návštěvníkům bohatý kulturní program plný rockových hvězd. Chybět nebudou ale ani stánky se zlatavým mokem a dobroty. Zítra ve 13:00 odstartuje dvoudenní program přerovská kapela Ginger, zahraje i oblíbená Arrhythmia a všechny jistě potěší vystoupení kapel Katapult, No Name a v neděli dorazí i Petr Kolář. Dožínky Olomouckého kraje doplní také výstava zemědělských strojů, výstava zvířat a chybět nebude ani prezentace regionálních potravin. Vstupné na místě bude stát v sobotu 150 korun, v neděli zaplatí návštěvníci 60 korun.

Country večer na Laguně zpestří již tradičně kapela Letokruhy

Nenechte si ujít sobotní country večer s kapelou Letokruhy v restauraci Laguna. Jestli patříte k milovníkům táboráků a písní za doprovodu kytary u praskajícího ohně, je to pro vás jasná volba. Přerovská kapela, která vznikla v roce 2009, má v repertoáru převzatou starou i moderní country bluegrassovou muziku a těšit se můžete i na její folkové hity. Začátek je v 17:00, tak si přijďte užít fajn country večer se sympatickou partou hudebníků, snad bude přát i počasí.

Zpříjemněte dětem poslední prázdninový den - vezměte je na Lagunu

V neděli od 14:00 se koná na přerovské Laguně sportovní odpoledne pro všechny malé i velké. Připravena je řada her, soutěží, nebudou chybět i vědomostní soutěže a od 16:00 se všichni mohou těšit na přehlídku létání leteckých modelářů a na výstavu modelů letadel. Za vstup platí každý 20 korun, pokud přijde celá rodina, platí 50 korun. Hezkou zábavu :)

Nedělní večer se ponese ve znamení Československých doteků

V 19:00 se na nádvoří přerovského zámku uskuteční již tradiční hudební večer s názvem Československé doteky. Přivítají vás Irena Kanovská a Pohoda5 se svými hosty Dušanem Malotou, Lindou Döczy a Eliškou Opletalovou. Vstup stojí 60 korun a občerstvení bude na místě zajištěno. Akce se koná za každého počasí.

Zuzana Doleželová

Reklama

Obec Veselíčko

Katalog firem » Obce » P-Ž

Počátky Veselíčka spadají do období mladší doby kamenné, kdy zde žili lidé kultury volutové a pomalované keramiky. O tomto pravěkém osídlení víme díky archeologickým nálezům v lokalit...