Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.3 °C

Policisté objasnili záhadu lebek z Tovačova a Kunzova

Krimi

22.7.2014

Autor: zd

V únoru jsme vás informovali o nálezech dvou lebek. Jedna ležela na Ústředním pomníku a pohřebišti z války v roce 1866 v Tovačově, ta druhá za dveřmi věžičky hrádku Kunzov mezi Hrabůvkou a Radíkovem. Lebky byly odeslány k dalšímu zkoumání, nyní jsou známy výsledky.

Obě lebky byly nalezeny 7. února. O lebce, která byla objevena jako první, byli policisté informováni prostřednictvím e-mailu. V odpoledních hodinách místo nálezu zdokumentovali, volně ležící lebku zajistili a poslali ji k dalšímu zkoumání do Kriminalistického ústavu v Praze. Druhá lebka byla nalezena v ten samý den. Krátce před osmnáctou hodinou oznámil na linku 158 třiatřicetiletý muž z Bruntálu, že ve věžičce chátrajícího hrádku Kunzov nalezl při dopolední procházce lebku s malým otvorem, který vypadá jako díra po kulce. Na místo se tehdy ihned vydali hraničtí policisté, aby ji zajistili.

Nyní jsou známy výsledky zkoumání. "Bylo zjištěno, že se v obou případech jedná o nálezy staršího data. Na lebkách nebyly zjištěny znaky násilného trestného činu. Všechna zjištěná poškození jsou postmortálního původu a souvisí s působením prostředí a uložení v zemi," konstatovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

zd

Reklama

MOTOR expert s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » Autoservisy, opravny

MOTOR expert s.r.o. MOTOR SERVIS - specialista na DIAGNOSTIKU ZÁVAD elektronických systémů řízení motorů moderních automobilů - STANICE MĚŘENÍ EMISÍ s oprávněním pro více než 60 ...