Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.1 °C

Policisté budou moci nahlédnout do historie přerovského kamerového systému

Zprávy z regionu

27.4.2016

Autor: zd

Koordinační dohodu o vzájemné spolupráci podepsal dnes primátor Přerova Vladimír Puchalský se zástupcem Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Martinem Lebduškou. Dohoda definuje společný postup republikové a městské policie při zabezpečování veřejného pořádku. Poslední úmluva o spolupráci byla podepsána v roce 2010 – po šesti letech byla ale v některých věcech překonána a bylo třeba ji zaktualizovat.

"Účelem dohody je zkvalitnit, zjednodušit a sjednotit vzájemnou spolupráci – a to tak, aby se lidé ve městě cítili bezpečně," shrnul primátor Vladimír Puchalský. Jednou z konkrétních novinek je například to, že republikoví policisté budou mít možnost vzdáleně nahlížet do historie záznamů městského kamerového systému. "Vstup do záznamového zařízení pro nás znamená být rychlejší a operativnější při řešení nejrůznějších trestných činů či potyček, které se odehrávají na území Přerova," konstatoval vedoucí územního odboru Policie ČR Přerov Martin Lebduška. Jak dále řekl, mnohdy se šetření případu dostane do důkazní nouze, takže možnost přehrát si zpětně určitý děj, znamená možnost mít v ruce důkaz.

Dohoda přesně vymezuje nejen oblast vzájemné spolupráce, ale i konkrétní formy a úkoly, které ponese na bedrech město, republiková a městská policie. Úkolů i závazků je celá řada a podrobně jsou rozepsány v deseti bodech. "Krátce mohu zmínit například spolupráci na úseku prevence kriminality, společný postup při kontrolách dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvým, společně budeme řešit problémy spojené s okolím nákupních center. Spolupracovat budeme i při měření rychlosti na teritoriu města," doplnil ředitel Městské policie Přerov Omar Teriaki. Dohoda nabyla platnosti dnem podpisu a uzavřena byla na dobu neurčitou.

zd

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.