Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11.3 °C

Podzimní závodní sezona moderních gymnastek je těsně před vrcholem

Sport

24.11.2015

Autor: io

Zlín, Kyjov, Vyškov, Žďár nad Sázavou, Brno, Plzeň a Praha byly cílem šestadvaceti přerovských moderních gymnastek k poměření sil se soupeřkami českých a slovenských klubů na poli společných skladeb, dvojic a trojic. Oblastní přebor a 11 pohárových soutěží vyústil v zisk šesti titulů oblastních přebornic, tří stříbrných a čtyř bronzových umístění.

Naděje nejmladší – skladba bez náčiní, trenérka Ivana Bořutová, složení : Olívie DOČEKALOVÁ, Nela HASOŇOVÁ, Hana HORÁČKOVÁ, Laura PASTORČÁKOVÁ, Emílie ŠIŠKOVÁ. První sezona pro všechny dívky byla ve znamení sbírání zkušeností, výkonností pokrok byl znát v bodovém hodnocení každým absolvovaným závodem, nejlepší výsledek získaly na Oblastním přeboru, kde obsadily 2. místo.

Naděje starší – skladba s pěti páry kuželů, trenérky Alice a Iva Otáhalová, Naděžda Švrčková, složení: Kristýna DOSTÁLOVÁ, Stela DOČEKALOVÁ , Lenka HANZLÍKOVÁ, Markéta LUKŠOVÁ, Gabriela ŠKRABALOVÁ, Kateřina VAŘÁKOVÁ. Osm závodů a výrazný progres v technice těla i nového náčiní kuželů v podání nadějí starších. Kromě zisku oblastního titulu dívky dovezly 2. místo ze Systherm Cupu Plzně, nejvyrovnanější výkon podaly na největších soutěžích, a to v Brně na Sametové stuze a o posledním víkendu v Praze na Chodov Cupu. Závodnice pilují formu na vrcholnou domácí událost , Mistrovství České republiky, které proběhne pod taktovkou pořadatelů oddílu Slavia Hradec Králové.

Juniorky – skladba s pěti páry kuželů, trenérky Alice a Iva Otáhalová, Naděžda Švrčková, složení: Adéla MIKEŠOVÁ, Anna PECHÁČKOVÁ, Magdaléna UVÍROVÁ, Sára ZBOŽÍNKOVÁ, hostující závodnice ze SVČ Bruntál Barbora SMÉKALOVÁ a Tereza PALUPČÍKOVÁ. Kolektivu mladých juniorských gymnastek nelze upřít snahu a píli v tréninku, posun v synchronu, obtížnosti a celkovém provedení, byť na závodní ploše ke spokojenosti z výsledku chybí vyrovnanost výkonu v obou provedeních skladby. Nejvyšší bodové hodnocení získaly na Sametové stuze, Chodov Cupu a Systherm Cupu v Plzni, zisk titulu oblastních přebornic a bronzové umístění dovezly z Brna Mantily a Plzně. Maximum jistě závodnice udělají pro nejlepší výsledek na vrcholné události, kde je v boji o umístění a příčky nejvyšší bude čekat 11 týmů.

Ženy – skladba 3 páry kuželů, dvě obruče, trenérka: Ivana Bořutová, složení: Martina JEMELKOVÁ, Zuzana KOVÁŘOVÁ, Martina TOMANOVÁ, Lenka VINCENOVÁ, Martina ZBOŽÍNKOVÁ. Veselá a rytmická skladba autora hudby Stelara Parova doprovází gymnastky na závodní ploše. V Moravské linii B společných skladeb dívky velmi dobře reprezentují domácí klub. Přivezly tři bronzová umístění, patří jim titul oblastních přebornic v této kategorii a závodnice postoupily z třetího místa do finále Českomoravského poháru, které proběhne o následujícím víkendu v Praze.

Dvojice - naděje mladší a starší – dvě obruče, seniorky - dva páry kuželů – složení: Denisa KARASOVÁ a Eliška ZBOŽÍNKOVÁ, Ema POLÁKOVÁ a Denisa KARASOVÁ, Anna POSPÍŠILOVÁ, Blanka BOŘUTOVÁ a Eliška OPLETALOVÁ, trenérka Naděžda Švrčková. Seniorky po zdravotních problémech potvrdily svou technickou úroveň ziskem oblastního titulu a třetí příčky v Brně, naděje udělaly pokrok v manipulaci s novým náčiním obručí, patří jim oblastní tituly, druhé, čtvrté, páté a šesté místo z pohárových soutěží.

Hostující závodnicí seniorského družstva SKP Brno je i v letošním roce naše Michaela ŠLOSAROVÁ. Seniorky bojují ve dvou skladbách, jednotné předepsané náčiní tvoří šest stuh, kombinace dvou náčiní tvoří 3 páry kuželů a dvě obruče. Na oblasti závodnice získaly druhé místo, tak jako na Chodově Cupu, prvenství vybojovaly v domácím prostředí na Sametové stuze a na Žďárské sněžence 2015.

Nyní před trenérským kolektivem stojí doladění přípravy na vrcholné domácí události v královské disciplíně moderní gymnastiky – společných skladbách. Pro naděje starší a juniorky to bude víkendové Mistrovství České republiky společných skladeb v Hradci Králové. Ženy absolvují vrchol ve finále Českomoravského poháru v Praze. Přejeme všem závodnicím radost z pohybu, ladný, elegantní a koncentrovaný výkon, trenérkám pevné nervy a úspěšnou reprezentaci klubu, oblasti a města Přerova.

io

Reklama

Veterinární klinika MVDr. Tomáš Barbořík

Katalog firem » Služby » Veterinární ordinace a péče o zvířata

Komplexní veterinární péče pro psy, kočky, drobné savce i ptáky. - prevence : očkování, odčervení, antiparazitární programy - prodej krmiv včetně speciálních veterinárních diet ...