Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 5.1 °C

Plaveme prsa v Přerově

Zprávy z regionu

16.10.2014

Autor: hcz

Mezinárodní koalice Europa Donna vyhlašuje každoročně osvětovou kampaň Den za zdravá prsa. Česká Aliance žen s rakovinou prsu se proto i letos rozhodla oslovit přerovské sdružení Mamma HELP a olomoucké centrum Mamma HELP, aby se zapojila do čtvrtého ročníku celostátní akce pro veřejnost se symbolickým názvem "Plaveme prsa". Všichni zájemci se sešli v sobotu na přerovském bazéně.

Jedná se o plaveckou štafetu, které se účastní nejen pacientky, ale i sympatizující ženy, muži i děti. Smyslem akce je upozornit na dobrou prognózu v případě včasné léčby zhoubného nádoru prsu, na možnosti kvalitního života vyléčených žen a na význam podpory v průběhu léčby i po ní. "Ředitelství Teplo Přerov, které Plavecký areál provozuje, nám vyšlo maximálně vstříc. Akci přišla podpořit i VZP ČR, která u svého stánku měřila zájemcům BMI. Naše sdružení Mamma HELP pak nabízelo příchozím kromě prezentace i možnosti seznámení se se samovyšetřením prsou," svěřila se organizátorka akce Jana Čaganová z přerovského Mamma HELP centra.

Zaplavat si přišly desítky návštěvníků. "Většinou plavaly ženy, ale přišli i děti a muži, kteří se zajímali i o samovyšetření prsou na fantomu. Musíme také poděkovat plavčici Renatě Tšponové, která všem přítomným předcvičovala s hudbou aqua aerobik, který tak doplnil příjemnou atmosféru," dodala Čaganová.

hcz

Reklama

Sportovní centrum Mlýn

Katalog firem » Sport » Sportovní zařízení, centra

Moderní fitness centrum s největší cardio zónou, squash, badminton, velká nabídka skupinových cvičení, dětský koutek, kulečník, ping-pong