Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.7 °C

Pivo teklo proudem: v Beňově se pivní slavnosti vydařily

Zprávy z regionu

25.7.2016

Autor: hcz

Teplota přes 31 stupňů provázela šestý ročník Slavností piva v Beňově. Pořadatelé, místí sokoli, připravili pro účastníky nabídku v podobě dvou desítek druhů pěnivého moku, pochutin z grilu, pivní soutěže a vystoupení kapel. Areál Za Sokolovnou se velice rychle zaplnit přáteli zlatavého moku a dobré zábavy, o kterou se staral místní moderátor Mošna.  

Výběr byl opravdu pestrý. "Letos se nám podařilo zajistit pivo z dvanácti pivovarů jak těch větších - Zubr, Litovel, Černá Hora, tak i těch menších. Na čepu máme devatenáct druhů piva a to jak světlé, polotmavé, tak i černé. Nechybí ani ovocné pivo, opravdu výborná je malinová 11 od místní sládkové Olinky Pagáčové z pivovaru Parník. Šanci jsme dali ale i novému pivu Jižan z Přerovské restaurace Na Jižní, nebo pivovaru ze Záhlinic a pivovaru Kosíř ze Lhoty pod Kosířem. Chceme, aby měl každý příležitost ochutnat různé druhy piva včetně různých speciálů. Pro návštěvníky jsme i tentokrát přichystali několik pivních soutěží, které jsou mezi nimi velmi oblíbené. Budou pít pivo na čas nebo házet prázdným pivním sudem do dálky," prozradil starosta místního Sokola František Kubík. Ošizeny nebyly ani děti. Vyzkoušely si vypít kofolu na čas a organizátoři pro ně přichystali také skákací hrad a spoustu sladkostí.

Také program byl pestrý. Kromě kapely Sarkonia, se na pódiu představila Parta 77, nebo Hazydecay. Stejně jako v loňském roce nechyběli ani místní Tchoři nebo metalová Hysteria.

Slunce pálilo, pivo teklo proudem a návštěvníci areálu za sokolovnou posedávali na lavečkách. Mezi jednotlivými vystoupeními kapel se návštěvníci bavili soutěžemi.
Nejdříve si to rozdali mezi sebou v házení prázdnou bečkou piva. Prvenství si nakonec vybojoval hodem 8,75 metrů Jan Olešák. Petru Škubalovi se podařilo hodit 8,60 metrů a Andrzejovi z (PL)7,85 metrů. Ani ženy se nenechaly zahanbit. Olinka hodila bečkou 5,00 metrů, Dominika 4,00 metry a Pája 3,98 metrů.

V další přestávce mezi kapelami si chlapi poměřili síly v pití piva na čas, a stranou nezůstaly ani děti, ty si místo piva vyzkoušely kofolu. Největší "splávek" měl mezi "chlapáky" Jiří Klabal, který zvládl půllitr v čase 3,39 sekundy, stříbrný s časem 3,76 sekundy byl Jarda z Meopty a bronzový skončil v čase 4,14 sekundy Pavel Krist.

A že to, co umí tatínci, zvládnou i jejich děti, o to se pokusili malí soutěžící, kteří si poměřili síly v pití "čtvrtlitráku" kofoly na čas. Nakonec zvítězil v čase 5,36 sekund Marek Zubík před Oliverem Zatloukalem (5,78) a Danečkem Mikem (7,22). Do soutěže se ke klukům přidala i jedna dívenka - Michalka Zavadilová, která za něžné pohlaví skončila časem 11,86 sekund na prvním místě.

Pivní slavnosti se v Beňově vydařily. Za Sokolovnou bylo plno. "Vyzkoušeli jsme několik druhů piva a dali si něco dobrého na zub. Mně lákala ovocná malinová 11. Pivo je to výborné, krásně v tomto horku osvěží a tak jsem se rozhodla u něj zůstat. Manžel dal přednost speciálům, " řekla Petra Prošková, která do Beňova přijela z Olomoucka.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.