Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.7 °C

Za pivem a kapelou Iné Kafe přišly do areálu výstaviště tisíce lidí

Zprávy z regionu

18.5.2015

Autor: hcz

Tradiční pivní slavnosti, které v Přerově uspořádala společnost Kulturní Přerov s.r.o., přilákaly do areálu přerovského výstaviště v průběhu sobotního odpoledne a večera tisíce lidí. Organizátoři čtvrtého ročníku pro ně přichystali nejen bohatý kulturní program, ale i spoustu dobrého jídla a možnost proletět se vrtulníkem a shlédnout z ptačí perspektivy krásy Přerova. Pivo teklo proudem a ve stanu Radegastu se fandilo o sto šest. I když naši hokejisté v semifinále Kanadu neporazili, panovala na výstavišti skvělá nálada.

"Kromě bohaté nabídky piv z minipivovarů z různých koutů republiky, ale i ze zahraničí jsme pro návštěvníky přichystali v jednom ze stanů plátno, na kterém měli možnost zhlédnout semifinálový mač našich a kanadských hokejistů. Ve stanu bylo plno, a i když se našim nepodařilo nad Kanadou zvítězit, fandil jim celý areál výstaviště. Největším lákadlem slavností byla ale bezesporu kapela Iné Kafe," svěřil se v průběhu pivních slavností organizátor Jaroslav Urbanec.

Také na druhém pódiu bylo plno. "Letos jsme se rozhodli nabídnout návštěvníkům i druhou pop-rockovou a metalovou stage. Dali jsme příležitost přerovským kapelám. Na pódiu se představily kapely - The Smile, Blackened Snake, Kowall Company, Millenium X a skupina Pow," dodal Urbanec. A zatímco se na druhé stagi hrálo, připravovali zvukaři stage první. Program na ní odstartovali Maxim Turbulenc, které vystřídala revivalová kapela Kroky Michala Davida, pak přišla na řadu přerovská oblíbená skupina Cookies a po ní slovenská kapela Iné Kafe, která letos oslavila dvacet let svého působení. V kotli pod pódiem to vřelo. "Koncert byl výborný, vlastně to nebyl klasický koncert, ale festival - festival piva. Lidi se přišli zabavit a je fajn, že můžeme oslovit ty, kteří nás neznají. Moc se nám tady líbilo," řekl po vystoupení kytarista a zpěvák Vratko Rohoň.

"Je to tady super, počasí je parádní a pivo a jídlo fantastické. Tak si představuji fajn prožitý víkend... Nejsme tu sice celou dobu, vyjeli jsme s kamarády z Ostravy až odpoledne. Chtěli jsme hlavně stihnout vystoupení kapel Iné Kafe a Morčat na útěku. Stihli jsme ještě Cookies. Kapelu neznáme, ale v rozhlase jsme kdysi slyšeli jednu z jejich písniček, a tak jsme rádi, že jsme je dnes viděli naživo. Kluci nás fakt překvapili, hraje jim to fakt dobře," nechal se slyšet Pavel Janík.

Čtvrtý ročník pivních slavností je za námi. Organizátoři mohou být spokojení a fanoušci jim vzkazují: Jen houšť, příště nás tu máte zase…

hcz

Reklama

Hrad Helfštýn

Katalog firem » Cestovní ruch » Hrady, zámky

Hrad Helfštýn patří k nejrozsáhlejším hradním komplexům v Evropě. Leží na Moravě, 30 kilometrů od Olomouce. Jeho monumentální architektura se tyčí nad údolím Moravské brány. Celý kom...