Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.7 °C

Grant na obnovu parku na náměstí Svobody nevyšel

Zprávy z regionu

2.7.2015

Autor: zd

Zanedbaný park na náměstí Svobody Nadace Proměny nepodpořila, zatím se tak opravy nedočká. Zástupcům města se nepodařilo získat peníze na obnovu části města, která kdysi patřila k výstavním.

O snaze představitelů Přerova získat grant na opravu parku na náměstí Svobody jsme vás informovali již na konci února. Peníze však město nedostalo.

"Je škoda, že jsme nepostoupili do užšího kola výběru, ale více by mě mrzelo, kdybychom to ani nezkusili. Nyní začneme připravovat obnovu parku tak, abychom na ni mohli čerpat finance z Operačního programu životní prostředí nebo z Integrovaného regionálního operačního programu. O dalším postupu však bude muset rozhodnout červencová rada města,“ uvedl přerovský radní Jan Horký.

Nadace Proměny obdržela 37 žádostí, z nichž odborníci vybrali čtyři projektové záměry – a mezi nimi se teprve rozhodne o vítězi, který získá na revitalizaci veřejného prostranství až 25 milionů korun.
Ředitelka nadace Jitka Přerovská poslala do Přerova dopis, v němž reagovala na výsledky ankety mezi občany. Mimo jiné píše: "Vzhledem k tomu, že velká část respondentů uvedla jako negativum parku střet majority a minority, doporučujeme pokusit se aktivizovat veřejnost napříč společenskými skupinami. Například uspořádat zajímavou akci či setkání v parku a pokusit se zapojit veřejnost i do společné údržby. To je jedna z cest, jak v lidech vytvořit vztah a sounáležitost k veřejnému prostoru, a tím částečně předcházet jeho znečišťování a devastaci.“

zd

Reklama

Restaurace Městský dům

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Městský dům se nachází v centru Přerova. Na jídelním lístku najdete pokrmy české i mezinárodní kuchyně a různé speciality. Kapacita restaurace je 100 míst a je zde možné pořádat růz...