Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.4 °C

Pacientům v nemocnici pomáhá nový elektroléčebný přístroj

Zprávy z regionu

24.9.2014

Autor: zd

Kvalitnější péči při rehabilitaci nabízí pacientům Nemocnice Přerov nový elektroléčebný přístroj. Ten byl uveden do provozu na rehabilitačním oddělení, kde nahradil starší typ přístroje. Vybavení přišlo na 140 tisíc korun a poskytuje veškerou paletu elektroléčebných proudů.

"Nový elektroléčebný přístroj pomáhá při řadě zdravotních problémů, jak při chronickém onemocnění pohybového aparátu, například z přetěžování, tak i v akutních případech po úrazech a k doléčení po operacích. Dále pomáhá i při některých neurologických poruchách, ke stimulaci oslabeného svalstva," konstatovala vedoucí fyzioterapeutka rehabilitačního oddělení Jana Studeníková.

Elekroléčebný přístroj poskytuje veškerou paletu elektroléčebných proudů, nový software umožňuje vyšší přesnost nastavení léčebných parametrů individuálně u každého pacienta. "Přístroj dále pomáhá normalizovat svalové napětí a prostřednictvím inteligentní vakuové jednotky provádí současně intermitentní vakuovou masáž měkkých tkání. Na přístroji lze najednou aplikovat dva různé typy léčebných proudů a dvě různé části těla pacienta," řekla vedoucí fyzioterapeutka s tím, že vakuem aplikované elektrody jsou výhodnější pro aplikaci na hůře dostupná místa pro fixaci než plošné elektrody.

Délka procedury je přibližně deset až patnáct minut, přičemž individuálně se liší podle diagnózy. Obvykle je potřeba, aby pacient podstoupil pět až deset sezení. ůElektroléčba se používá v kombinaci s individuálním cvičením a jinými metodami fyzikální terapie," vysvětlila Studeníková a dodala, že léčba pomocí nového přístroje je hrazena zdravotními pojišťovnami.

Myšlenka použít elektroterapii proti bolesti vznikla, když římský lékař léčil dnu tím, že pacientovu oteklou nohu položil na živého elektrického úhoře. V 19. století, kdy už bylo možné statickou elektřinu hromadit, stalo se mezi lékaři módou nechat pacientovým tělem procházet elektrický proud a odstraňovat tak různé bolesti.

zd

Reklama

Studio zdraví LaDa

Katalog firem » Zdraví a styl

Kavitace, presoterapie, vibrační plošina, přístrojová diagnostika Poradny lékařů, léčitelů Program péče o zdraví Masáže, baňkování Celulitní zábaly, redukce váhy Energetick...