Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 16.5 °C

Ovocná stezka Pastviska: Přerované vysadili na poli ovocné stromy a keře

Zprávy z regionu

27.3.2017

Autor: hcz

Pětapadesát ovocných stromů a sedmdesát keřů vysadili v sobotu obyvatelé Přerova na poli za Hostýnskou ulicí. Akce, kterou uspořádal spolek Pro Přerov, se zúčastnilo na pět desítek lidí a ruku k dílu přiložili i místní dobrovolní hasiči, kteří zajišťovali zálivku vysázených stromů a keřů a pomáhali při zatloukání kůlů.

Od rohu hřbitova z ulice Hostýnská po vysázení stromů a keřů povede směrem do polí ovocná polní stezka Pastviska. Bude to místo, kam si budou moci lidé vyrazit na procházku, nebo si jít zaběhat. Jednou, až stromy vyrostou,budou moci poznávat staré odrůdy ovocných stromů a původní druhy keřů nebo si prostě jen tak natrhat šípky nebo ochutnat jablka a další ovoce.

První etapa výsadby se ale neobešla bez komplikací. Nějaký "kazisvět" , který chtěl dílo zhatit, vytrhal a natřel olejem kolíky, které vytyčovaly hranice parcel. Přesto se Přerované nevzdali a na kilometrové trase vysadili 55 ovocných stromků - hrušní, jabloní, švestek, třešní, višní a oskeruší a také 70 keřů. Další výsadba by měla proběhnout na podzim.

hcz

Reklama

RJ - Cyklo Konečný

Katalog firem » Obchod » Cykloprodejny

Maxbike Rock Machine Galaxy Doplňky: přilby - Ked, Sulov, Catlike rukavice Sulov pláště - Kenda doplňky Rav X, Max 1 zámky Magnum computery Sigma osvětlení Smart ráfky ...