Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.7 °C

Ornitologové pořádají exkurzi za ptáky Tovačovska

Zprávy z regionu

20.11.2014

Autor: Jiří Šafránek

V sobotu 22. listopadu se uskuteční poslední letošní ornitologická exkurze Moravského ornitologického spolku na střední Moravě. Zájemci o pozorování ptactva se sejdou v 10:50 hodin u sádek Hradeckého rybníka v Tovačově. Za příznivého počasí se účastníci exkurze zastaví i na štěrkopískovně v Anníně a na štěrkovně u Troubek.

Ornitologická exkurze bude zaměřena na pozorování severských druhů ptáků, kteří v tuto dobu protahují přes naše území k jihu. Jde především o severské husy, ostralky štíhlé, hvízdáky, hoholy, kulíci bledí nebo zlatí a potápky rudokrké. Navíc se na Hradeckém rybníku objevuje orel mořský a stovky čejek chocholatých nebo velmi vzácné sýkořice vousaté.

Později příchozí účastníci se mohou k exkurzi připojit i na střední hrázi Hradeckého rybníka. Vedoucím exkurze je zkušený ornitolog Adolf Goebel a k pozorování bude k dispozici i kvalitní stativový dalekohled firmy Meopta. V případě velmi špatného počasí se exkurze neuskuteční.

Jiří Šafránek

Reklama

Karel Caha Band

Katalog firem » Zábava, volný čas » Hudební skupiny, tělesa

Naše hudební duo je složené z profesionálních hudebníků a zpěváků a vzniklo v roce 1999 . Vystupujeme u příležitostí plesů, podnikových večírků, zahradních párty, svateb, narozenin ap...