Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 17.1 °C

Opilecké hrátky se zbraněmi skončily tragicky. Chtěl ukázat, jak to umí s nožem, a probodl kamaráda

Krimi

14.4.2015

Autor: omfr

Popíjením vodky na zahradě ve Staré Vsi na Přerovsku zahájili prosluněný letní den loni 7. srpna Karel Kovář (48) s kamarádem Janem Kasíkem (†46). Kasík se však nedožil večera, protože při bláznivé alkoholické hře mu Kovář vrazil nůž mezi žebra. Tomu za to olomoucký krajský soud vyměřil desetiletý trest.

Kovář s Kasíkem byli dlouholetí kamarádi a vypili spolu nejednu lahev levnějšího i dražšího alkoholu. Ve Staré Vsi měli zahrady jen kousek od sebe. Osudného dne přijel Kasík za Kovářem hned zrána, aby se mu náležitě odvděčil za opravenou motorovou pilu. S sebou přivezl tři lahve vodky. Slunce svítilo a muži na terase Kovářovy zahradní chaty vesele popíjeli a bavili se prohlížením nejrůznějších chladných zbraní, kterých měl Kovář solidní sbírku. "Nálada byla velice dobrá. Až do té osudné chvíle, kdy to nějak přerostlo," zavzpomínal včera u soudu Kovář. Původně se prý muži bavili o zahradničení, pak si ale začali hrát s mačetami a jinými nebezpečnými hračkami.

"Bylo to takové štengrování. Měli jsme i samurajský meč. Zkoušeli jsme, co to dokáže,“ prozradil Kovář a dodal. "On říkal, že bych to stejně neuměl použít. Tak jsem mu přiložil nůž na hrudník a zatlačil. Asi víc, než bylo zdrávo a on šel navíc do protipohybu." Patnácticentimetrová částečně ozubená čepel dýky zajela Kasíkovi téměř celá do hrudníku. I když se mu kamarád snažil hned ránu nějak utěsnit a volal pomoc, těžce zraněný Kasík na místě vykrvácel.

Olomoucký krajský soud Kovářovo jednání kvalifikoval jako vraždu v nepřímém úmyslu. Za to mu vyměřil nejmírnější možný trest deset roků kriminálu. Kovář se proti rozsudku odvolal, státní zástupce si nechal lhůtu na rozmyšlenou.

omfr

Reklama

PODLAHY A INTERIÉRY

Katalog firem » Řemeslníci » Podlahy

Nabízíme podlahy plovoucí, laminátové, korkové, dřevěné, dvouvrstvé, vinylové, Thermofix, PVC, Novilon, linoleum, Marmoleum click. Prodáváme interiérové dveře PORTA DOORS, VRÁNA, SOLODOOR...