Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.8 °C

Ochotnický festival čeká třídenní maraton. Dostaveníčko s divadlem právě finišuje

Kultura

27.8.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Mezinárodní festival ochotnického divadla Dostaveníčko s divadlem je po několika týdnech u konce. Těšit se můžete na třídenní maraton představení, který odstartuje už zítra mezi hradbami i v Městském domě. Celkem čeká na diváky sedm představení.

Oslava ochotnického divadla vypukne už ve čtvrtek večer v 19:30. kdy se hraje Jak se Vám líbí Jak se Vám líbí? divadla Jirásek z České Lípy. "Na jevišti půjde o humor v různých podobách, přestože pozadí sleduje témata vážná. Jako často v životě půjde o potíže s láskou a jejich řešení, herci bez rekvizit a kulis budou skrze hru tematizovat moc, rozdíly mezi aktivním a pasivním stylem života či korupci," konstatovala Lada Galová z pořádajících Kulturních a informačních služeb města Přerova.

Pátek se ponese ve znamení dvou představení. V 18:00 ožije velký sál Městského domu kultovním muzikálem Pomáda, o hodinu a půl později bude patřit jeviště Letní divadelní scény Zdravotní vycházce. "Jde o hru na pomezí romantické a konverzační komedie, která pojednává o netradičním vztahu dvou psychicky narušených jedinců," uvedla Galová.

Čtyři představení během jediného dne jsou připravena na sobotu. "Ráno v 10:00 se mohou nejmenší diváci těšit zdarma na pohádku Měla babka čtyři jabka v Divadle mezi hradbami, kde budou následně od 13:00 hledat svou jízdenku do ráje tři jedinci odmítnutí civilizací v představení Bože zaulki. Polští herci budou jako po celý festival simultánně překládáni do češtiny," dodala Galová. Odpoledne a večer se kultura z hradeb přemístí do měšťáku. V 17:00 se můžete těšit na energické představení založené na populárních filmových písních POProstuFILM, večer v 19:30 pak celý festival ukončí divadelní soubor Jiřího Voskovce Sázava rozvernou komedií Pancho se žení. Vstupenky jsou stále ještě k zakoupení v Městském informačním centru.

Zuzana Doleželová

Reklama

Rehabilitační centrum

Katalog firem » Zdravotnictví » Fyzioterapie, rehabilitace

Objednávky na MFK a vyšetření 724 110 208. Léčebná tělesná výchova na neurofyziologickém podkladě. Procedury fyzikální terapie, masáže, myoskeletární medicína, manuální fyzioterapeuti...