Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.2 °C

Obrazy Vitalije Komarova rozzáří Galerii Realit

Zprávy z regionu

13.9.2017

Autor: hcz

Milujete díla plná jasu a barev, obrazy plné citu, měkké a zářivé? Pokud ano, tak si nenechte ujít jedinečnou výstavu děl malíře a grafika Vitalije Komarova, kterého silně inspiroval Vincent Van Gogh. Jedinečná díla tohoto umělce, který od roku 1955 žije a pracuje v Lednici na Moravě, budou k vidění v Galerii Realit v Jiráskové ulici od 21. září až do 31. ledna 2018.

"Malíř a grafik Vitali Komarov pochází z Ruska. Je absolventem restaurátorské umělecké školy v Petrohradu a od roku 1995 žije a pracuje v Lednici na Jižní Moravě. Jeho obrazy jsou zastoupeny v mnoha veřejných i soukromých sbírkách po celém světě," prozradila k autorovi unikátních obrazů Kateřina Zvonková z Galerie Realit.

Vitali Komarov, zakotven v evropské tradici malby, je silně inspirován Vincentem Van Goghem, ale jeho tvorba prochází dalším rozvojem techniky a vidění barev. Své vize přenáší na plátna olejovou barvou nebo sítotiskem na papír. Předmětem jeho obrazů jsou zátiší, krajiny a portréty. Umělcovy obrazy jsou plné života. Povznášejí ducha a slibují nové začátky. Barvy jsou jasné, plné citů, měkké a zářivé. .

"Výstava představí umělcovy obrazy v technice serigrafie - uměleckém sítotisku. Jedná se o práce ručně vyráběné v ateliéru na sítotiskovém stole ve velmi limitované edici. Obrazy pro tisk jsou vlastním výtvorem autora a jsou přeneseny manuálně na pauzovací papír. Jsou vytištěny inkoustem pro sítotisk na kvalitní, těžký papír. Každý výtisk je pak ručně kolorovaný," dodává Zvonková.

Vernisáž se uskuteční 21. září v 18:00 hodin.

Vystavené obrazy budou za sympatickou cenu prodejné.

hcz

Reklama

Restaurace AVION

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Polední menu, teplá jídla po celý den, velký výběr káv a míchaných nápojů, každý pátek a sobota živá hudba k poslechu i k tanci, pořádání slavnostních příležitostí. Kuřácká kav...